Dimecres 7 de Desembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
 
 
Portada >

Notícies

Notícies
Ateneu
L'Ateneu Barcelonès ha organitzat per dimecres 5 d'octubre una nova Tertúlia del Grup transversal nova ciutat amb el títol: "Barcelona-Catalunya"

El president de la SCOT, Josep A. Báguena, hi participarà conjuntament amb Robert Gili, enginyer industrial. La Tertúlia serà coordinada per Miquel Barceló.

En aquesta sessió es parlarà d'equilibri territorial, de la relació entre la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana amb el conjunt del país, i de la necessitat de superar la dicotomia urbà-rural en benefici de tot el país.

Enllaç web Ateneu Barcelonès
[Continuar]
Banner Energia FCE
 
Cicle de Jornades Municipalistes

05/10/2022

Superat el primer repte de la transició energètica, el reconeixement de la seva necessitat, afrontem ara la dificultat de decidir sobre com fem aquesta transició. Al costat dels aspectes tècnics i d’enginyeria, cal buscar les fórmules per garantir que la transició energètica es du a terme de manera sostenible ambientalment, justa socialment, viable econòmicament i equilibrada territorialment. El debat ha de servir per ajudar a dissenyar accions que permetin assolir el model de transició energètica que atengui les demandes de tots els sectors socials.

És un acte gratuït

Inscripció per assistir a l'acte presencialment AQUÍ
Inscripció per assistir a l'acte en streaming AQUÍ

PROGRAMA

5 d'octubre - 9.00h a 10.30h - Palau Macaya

Introducció i moderació a càrrec de Joan López, Gurb-UAB

Taula rodona amb la participació de:

- Sergi Saladié, URV
- Joan Herrera, director d’acció ambiental i d’energia d’El Prat de Llobregat
- Marta Morera, directora ICAEN

La transformació de la ciutat és un cicle de debats organitzat per la Fundació Catalunya Europa amb La Fundació La Caixa i el Club Roma i la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, que rep el suport de l’AMB, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Ajuntament del Prat de Llobregat
 [Continuar]
Respecte l’actual situació d’incendis a Catalunya, en aquest manifest el Col·legi de Geògrafs, la Societat Catalana l’Ordenació del Territori, la Societat Catalana de Geografia i l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya; apuntem alguns dels aspectes clau per avançar cap a una gestió del territori que integri el risc d’incendi forestal.

Consulteu el manifest complet aquí: Manifest[Continuar]
Invitació
La SCOT orgnaitza la presentació de la publicació"El Territori intel·ligent més enllà de la tecnologia. Iniciatives per a una gestió del territori innovador"

La presentació anirà a càrrec d’Oriol Biosca, Raimon soler i Josep Báguena, directors de la publicació. Hi intervindran diferents membres de les iniciatives innovadores recollides en l’Anuari.

L’acte tindrà lloc el dia 5 de maig, a les 18:00 hores, a la sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47 de Barcelona,

S’emetrà per streaming pel canal Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/85082176652?pwd=N29GV2ZtTVdDOHZwRnQ0aFhiWjlndz09
Codi d'accés: 3Tu2EH

Als socis i sòcies se'ls lliurarà un exemplar de l’Anuari.

La publicació ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i la Diputació de Barcelona
[Continuar]
Premiats
El proper 22 d’abril, la Societat Catalana d’Ordenació del Territori farà entrega dels premis “Catalunya d’Urbanisme Manuel de Solà Morales”, 13a edició, i “Catalunya de Territori Enric Lluch”, 8à edició, en el marc dels premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans, que s’atorguen a persones i obres que destaquen per llur vàlua científica i acadèmica.

Enguany s’han presentat un total de 8 projectes d’un ampli ventall d’àmbits i camps de l’ordenació territorial, el planejament urbanístic, la recerca i la gestió de la ciutat i el territori.

Premi Catalunya d’Urbanisme - Manuel de Solà-Morales
 
El Premi Catalunya d’Urbanisme Manuel Solà Morales, instituït l’any 1998, es dóna al millor pla urbanístic i/o projecte urbà, redactat i/o aprovat, en curs d’execució, exposat al públic o realitzat en els dos anys anteriors a la convocatòria sobre el territori de Catalunya. L’objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels professionals, dels tècnics i dels ens de l’Administració en la millora i la innovació de l’urbanisme i de l’ordenació del territori de Catalunya i, particularment, la introducció en els instruments i processos de planejament urbanístic i en els projectes urbans dels criteris de sostenibilitat ambiental, cohesió social, concertació interinstitucional, participació ciutadana i interdisciplinarietat.

El jurat vol destacar la gran qualitat de les propostes rebudes i la valentia en proposar projectes ambiciosos, noves mirades i noves maneres d’aproximar-se al territori, la capacitat de transformació de les propostes i la necessitat de la senzillesa i resolució del planejament


Sha decicit atorgar per unanimitat el 13è Premi Catalunya d’Urbanisme al projecte
Pla Especial de protecció del medi natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola” presentat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Pel seu gran esforç de simplificació en l’elaboració d’una eina en un entorn tan complex, i la seva tasca divulgativa i representativa. El Pla demostra una gran comprensió del Parc i la seva Àrea funcional, incorporant al seu àmbit les vores i les seves infraestructures.


S'ha decidit atorgar per unanimitat un accèssit al projecte
Pla de millora urbana del nucli clos Mas de Bondia, de Montornès de Segarra” presentat per Territori XLM.

Pel seu gran coneixement de la realitat analitzada i una cura exhaustiva en preservar l’entorn patrimonial. La sensibilitat cap als detalls i la pluralitat de mirades fan del Pla un document exhaustiu, fresc, entenedor i bonic en el seu conjunt.


Premi Catalunya de Territori - Enric Lluch:

El Premi Catalunya Territori Enric Lluch, instituït l’any 2008, es dóna al millor pla, projecte, iniciativa o estudi d’anàlisi, ordenació o gestió del territori finalitzat en els darrers cinc anys en l’àmbit territorial de Catalunya. L’objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels tècnics, l’Administració i altres entitats en la innovació dels instruments i processos d’anàlisi, ordenació i gestió del territori, i particularment la introducció en aquests dels criteris de sostenibilitat ambiental, cohesió social, concertació interinstitucional, participació ciutadana i interdisciplinarietat.

El Jurat vol fer constar la varietat dels projectes presentats, cosa que indica fins on pot ser de rica, innovadora i diversa la disciplina i actuacions relacionades amb el territori. Volem fer constar també que aquesta varietat ha fet molt complexa la valoració final dels projectes donat que tots tenien punts forts que els diferenciaven de la resta.

S'ha decidit atorgar per unanimitat el 8è Premi Catalunya de Territori al projecte:
CONTAMINACIÓ BARCELONA” presentat per l’equip Contaminació Barcelona.

D’aquest projecte volem destacar la seva capacitat d’innovació fent arribar informació complexa de manera senzilla a la ciutadania, el seu compromís amb la sostenibilitat, la seva originalitat al combinar diferents mitjans, la facilitat de replicar el projecte en altres ciutats interessades i la seva vinculació social a l’haver sorgit no de l’interès d’una administració sinó d’un treball de base.

Enguany els jurats han estat composats per les següents persones:

Jurat Urbanisme - Manuel de Solà-Morales:
Àngels Gil-Vernet, Advocada
Eulàlia Gómez, Arquitecta
Eloi Juvillà, Arquitecte
Kevin Penalba, Arquitecte
Mar Santamaria, Arquitecta
Rosina Vinyes, Arquitecta
Isabella Longo, Enginyera. Presidenta del Jurat

Jurat Territori - Enric Lluch:
Sònia Callau-Berenguer, Enginyera agrícola i de forests,
Marta Labastida, Arquitecta
Ramon Marrades, Economista i Urbanista,
Marc Montlleó Balsebre, Biòleg,
Pere Sala, Ambientòleg,
Narcís Sastre Fulcarà, Geògraf i paisatgista.
Jordi Quiñonero Oltra, Sociòleg. President del Jurat


Des de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori volem felicitar a les persones involucrades als projectes que han rebut els premis i els accèssits i, per damunt de tot, agrair efusivament la participació a totes les persones involucrades als projectes presentats.

Posem a la vostra disposició les actes dels Jurats de cadascun dels premis:
- Acta del premi d'urbanisme Manuel de Solà-Morales
- Acta del Premi de Territori Enrich Lluch
[Continuar]
OTCM
09//04/22


La diagnosi climàtica i de disposició de recursos bàsics (actuals i futurs) apunten a una situació de col·lapse territorial amb les seves conseqüències socials, econòmiques i climàtiques. En aquest escenari, és necessari que els instruments d’ordenació del territori s’actualitzin i s’organitzin pensant en les necessitats esdevingudes de la diagnosi esmentada.

Dijous 28 d’abril, 18:00 h.
Format híbrid:
presencial i amb retransmissió streaming

Lloc:
Sala d’actes del COACB. Col·legi de Geògrafs (C/Casp 130, Barcelona)
Enllaç a la sessió: https://us02web.zoom.us/j/81827760775 ID de reunión: 818 2776 0775

Organitzen: Delegació del Col·legi de Geògrafs de Catalunya (DCGC), Societat Catalana de Geografia (SCG) i Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT)
[Continuar]
PugemAlTren_2704
Cicle de Jornades Municipalistes
28/03/2022

Aquest debat té per objectiu discutir l'estat de la qüestió en matèria de projectes ferroviaris en l'àmbit metropolità. Es debatrà sobre les oportunitats i també les dificultats que trobem per a impulsar projectes de millora dels serveis ferroviaris suburbans (Rodalies, Metro del Vallès, Metro del Baix Llobregat), l'interès de nous traçats ferroviaris, de projectes de metro i de tramvia. Discutirem sobre quin paper poden jugar les estacions ferroviàries -grans i petites- per a articular àrees de centralitat urbana, i quines activitats poden acollir les estacions per a millorar l'experiència del viatger.
[Continuar]
220420_SCOT_FCE_a
Cicle de Jornades Municipalistes
17/03/22

La planificació i la gestió de la infraestructura viària metropolitana ha d’adaptar-se a un nou escenari. Quines transformacions i noves funcions han d’assumir les actuals infraestructures viàries en relació als teixits urbans en els que s’inscriuen? Com en millorem la gestió (velocitat variable, capacitat, Zones de baixes emissions, tarificació, carrils alta capacitat) i en reduïm els seus efectes negatius (accidentalitat, contaminació, emissions de gasos d’efecte hivernacle)? Necessitem avui noves infraestructures viàries metropolitanes d’alta capacitat? Si és que sí, quines? Si és que no, què en fem dels vells projectes?
[Continuar]
SCOT_FCE_11M
Cicle de Jornades Municipalistes
01/03/22

Des de la SCOT ens complau anunciar l'inici d'un clicle de debats que han estat dissenyats i coordinats conjuntament amb la Fundació Catalunya Europa i que comptarà quatre sessions al llarg del 2022 al voltant dels reptes territorials de Catalunya.

Les sessions són previstes són:

11 de març | Noves activitats, nous usos: planificació estratègica a les ciutats
20 d'abril | Més carreteres? Debat sobre les infraestructures viàries de caràcter metropolità
27 d'abril | Pugem al tren! Debat sobre les infraestructures ferroviàries de caràcter metropolità
5 d'octubre | Renovem el país? La transició energètica i la qüestió territorial
Noves activitats, nous usos: Planificació estratègica a les ciutats

El planejament urbanístic ha delimitat, en les darreres dècades, espais segregats per a l’activitat econòmica després d’haver traslladat a la perifèria l’activitat industrial inserida històricament a la trama urbana. Ho han fet sota diferents denominacions com polígons industrials, polígons d’activitat econòmica, parcs empresarials o centrals logístiques i amb diferents casuístiques sobre els usos permesos. En termes generals s’ha imposat la lògica municipal i això ha donat lloc a polígons i parcel·les relativament petites per bé que en els darrers anys s’han impulsat, a través de figures com els plans directors urbanístics, projectes d’abast supramunicipal.

Avui dia aquests instruments mostren encara validesa per bé que apareixen noves necessitats i realitats a tenir en compte com la competència entre activitat logística i industrial pel mateix sòl, l’aparició d’una indústria més “soft” i digital que pot conviure amb l’activitat residencial, la distribució urbana de mercaderies d’última milla, les polítiques de reindustrialització per tornar a produir aquí allò que havíem expulsat, la voluntat d’integrar els polígons a les ciutats amb tots els serveis necessaris, la preferència del talent per localitzacions més urbanes o la capacitat de la iniciativa privada per plantejar macroprojectes allunyats dels planejaments públics però difícilment rebutjables a causa de la creació de llocs de treball que comporten.

Davant d’aquesta situació els poders públics tenen el difícil repte de definir instruments de planejament urbanístic i territorial i eines de planificació estratègica que responguin a les necessitats canviants del teixit econòmic i s'adeqüin també a la matriu territorial i les vocacions productives locals.

És una jornada gratuita amb inscripció prèvia presencial aquí, inscripció prèvia online aquí
[Continuar]
Aeroport_Aeri
22/12/2021
Des de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori hem volgut fer públic un document de reflexions al voltant de la possible ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat. Una proposta controvertida que ha fet emergir un evident desacord social sobre el que creiem cal reprendre el debat de la forma més transparent i democràtica possible.

L’ajornament de la decisió d’ampliar l’aeroport anunciada al setembre de 2021 ens ofereix precisament una oportunitat immillorable per abordar algunes de les preguntes que no van plantejar-se degut a l’escanyament del calendari, als càlculs partidistes i, sobretot, a un marc de debat que només buscava respostes polaritzades i que constrenyia la discussió.

El que volem és emplaçar a les administracions competents a construir nous marcs per dur a terme un debat col·lectiu, seriós, en profunditat i amb total disponibilitat d’informació. Un debat que enlairi la mirada i posi sobre la taula totes les qüestions en joc per poder fer emergir les oportunitats i els riscos d’una decisió que, entenem, té unes repercussions irreversibles pel futur del país.

És precisament per això que hem plantejat una bateria de preguntes sobre quatre àmbits que afecten a l’ordenació del territori. Primerament, creiem que cal parlar de com encaixa la decisió d’ampliar el número de vols en el marc de l’emergència climàtica que hem de fer front de forma irrenunciable i que queden palès en els diferents compromisos i lleis climàtiques. En segon lloc, creiem que hem de discutir sobre el cost d’oportunitat de l’ampliació de l’aeroport per fer front a l’estratègia per repensar el desenvolupament econòmic i social sota el paradigma del Nou Pacte Verd Europeu i també sobre els impactes derivats de l’augment de turistes previst amb l’ampliació. En tercer lloc, cal parlar de quins són els costos econòmics, socials i ecològics derivats de l’impacte ambiental de l’ampliació de l’aeroport i com es pretén garantir l’ecosistema de tot l’espai agrari i natural del Delta del Llobregat. I per últim, en quart lloc, creiem que la controvèrsia al voltant de l’aeroport ha de permetre obrir un debat sobre la priorització de les infraestructures necessàries al país per garantir amb èxit el seu futur i també fer-nos preguntes sobre la governança i les possibilitats de canvis en el finançament d’aquestes infraestructures.


Confiem que aquestes aportacions siguin útils per seguir enriquint un debat que cal fer des del rigor i el coneixement.


Podeu consultar el document aquí.
[Continuar]
Presentació Girona XX - XXI
23/11/21
La Societat Catalana d'Ordenació del Territori en col·laboració amb l'editorial Llibres del Segle us convida a la presentació del llibre Girona XX-XXI. Geografia urbana d'una ciutat en moviment del geògraf Narcís Sastre.

L'acte tindrà lloc el proper 16 de desembre a les 18:30 a la llibreria Byron (c/ Casanova, 32. Barcelona).

Després de la presentació a càrrec l'autor, obrirem un debat al voltant dels reptes urbanístics de les ciutats mitjanes de Catalunya conduït per Nel·la Saborit (SCOT) amb una fila zero de persones convidades per l'ocasió.

L'assistència és lliure i oberta a tothom.

La SCOT convidarà a la primera cervesa o refrigeri a la cafeteria de la pròpia llibreria Byron.

Per a més informació o qualsevol dubte podeu contactar amb info@scot.cat

Us hi esperem!
[Continuar]
PremisSCOT2021
La Societat Catalana d'Ordenació del Territori ha convocat els premis Catalunya d'Urbanisme Manuel Solà de Morales i Catalunya de Territori Enric Lluch, en el marc de la Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2022, de l'Institut d'Estudis Catalans.

Ambdós premis tenen caràcter biennal i tenen per objectiu posar en valor i estimular els esforços dels professionals, dels tècnics, dels ens de l’Administració i altres entitats, en la millora i la innovació a plicada a l’urbanisme i la gestió i ordenació del territori, reconeixent els projectes, plans, estudis, etc., duts a terme als territoris de parla catalana: Catalunya, País Valencià, Balears, la Franja, la Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer.

Concretament es valoraran les candidatures sota criteris d'innovació, capacitat de transformació, senzillesa i resolució, valor exemplificador, replicabilitat, capacitat d'anticipació, flexibilitat, component social, sostenibilitat, perdurabilitat i interdisciplinarietat.

El termini per presentar les candidatures és el 3 de desembre de 2021.

A continuació trobareu les bases detallades de cadascun dels premis, així com l'enllaç a l'aplicatiu de l'IEC per presentar la vostra condidatura:

- Premi Catalunya d'Urbanisme Manuel de Solà-Morales i la candidatura

- Premi Catalunya de Territori Enric Lluch i la candidatura i la candidatura

Participa-hi!

Per qualsevol dubte podeu contactar a: scot@iec.cat o trucar al 93 270 16 20
[Continuar]
Sola-Morales_22_juny_2021
10/06/2021

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori organitza amb la col·laboració de l'editorial Acantilado la presentació del llibre "Miradas sobre la Ciudad" de Manuel de Solà-Morales, editat per l'arquitecte Oriol Clos, el pròxim 22 de juny a les 19:00h.

Amb motiu de la recent edició d'aquest llibre, proposem un acte de presentació i posterior conversa entre Oriol Clos, arquitecte i editor del llibre, Francesc Muñoz, Doctor en Geografia, Maria Buhigas, arquitecta i vocal de la Junta de la SCOT. Esteu convidats/des a participar presencialment de la conversa.

Segueix llegint...
[Continuar]
EF_14juny_65
09/06/2021

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori organitza juntament amb el Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat la presentació i conversa amb els autors de la publicació "EFECTO BARRIO. Segregación residencial, desigualdad social y políticas públicas en las grandes ciudades ibéricas" el próxim 14 de juny a les 18:30h. L'acte tindrà lloc en línia, a través de la plataforma Zoom.

El debat serà introduït per Josep Báguena, president de la SCOT, i presentat per Oriol Nel·lo, editor del llibre. Posteriorment, els autors presentaran les causes i els efectes de la segregació.

Segueix llegint...
[Continuar]
Lliurament Premi Estudiants 2021
23/04/2021

Coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi 2021, el passat 23 d'abril, va tenir lloc l'entrega del 12è Premi de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori per a Estudiants durant l'acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2021 de l'Institu d'Estudis Catalans.

Per segon any consecutiu, aquest acte solemne va tenir lloc a l'aire lliure al claustre de la Casa de Convalescència complint amb les mesures sanitàries a què obliga la pandèmia amb una limitació d'aforament força reduït. Segueix llegint...
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 7 (15 de 99 Resultats)
 
 
 

Exposició
Exposició virtual sobre els efectes del canvi climàtic al delta de l’Ebre
Dpt. Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
3/12/2020 al 31/12/2021 | On-line

Jornada tècnica
La teledetecció per satèl·lit aplicadaal conreu de la vinya
Escola Agrària de l'Empordà
11/02/2021 09:30h | Online

Jornades online
Jornades Tècniques Municipals de la Plataforma Residus Municipals
Experiències de foment de la reutilització i preparació per a la reutilització de residus municipals

Agència de Residus de Catalunya
12/02/2021 10:00h | Online

Webinar
Llei de mesures, novetats urbanístiques. Text Refós de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP)
Urbaclick - Generalitat Valenciana
12/02/2021 12:00h | Online

Jornada en anglès
Talk with Saskia Sassen on New Mobility Cultures & Policies
REBALANCE Mobility EU
18/02/2021 16:00h | Online

Webinar
Ciudades y Pueblos Residuo Cero
Rezero
18/02/2021 16:00h | Online

Xerrada informativa
El projecte d’habitatge cooperatiu Clau Mestra a Sant Cugat
Sostre Cívic
18/02/2021 18:00h | Online

Participació
3er cicle del Pla de Gestió de la conca Fluvial de Catalunya
Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes (GIRONA)

Agència Catalana de l’Aigua
18/02/2021 19:00h | Online

Convocatòria
Convocatòria de subvencions per a projectes de foment de l’economia circular
Agència de Residus de Catalunya
23/12/2020 fins 19/02/2021

Congrés
8è Congrés d’Energia de Catalunya (CoEnerCat)
Associació Congrés d'Energia de Catalunya
19/02/2021 al 20/02/2021 | Online

Xerrada informativa
Coneix el projecte Walden XXI!
Sostre Cívic
20/02/2021 11:00h | Online

Curs online
'Alimentar la metròpoli en temps d'emergències'
Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i CUIMPB-Centre Ernest Lluch
22/02/2021 al 23/02/2021

Jornada en anglès
Talk with Jacques Lévy on New Mobility Cultures & Policies
REBALANCE Mobility EU
23/02/2021 16:00h | Online

Jornada Tècnica
Sòls agrícoles i canvi climàtic
Fundació Emys
24/02/2021 19:00h | Online

Jornada Tècnica
La renaturalització dels nuclis urbans per fer-los més saludables
Càtedra de l'Natura i Benestar, Ajtm. Sant Hilari Sacalm, Univeristat de Girona i de Vic
25/02/2021 10:00h |  Online

Participació
3er cicle del Pla de Gestió de la conca Fluvial de Catalunya
Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes (TARRAGONA)

Agència Catalana de l’Aigua
25/02/2021 19:00h | Online

Webinar
Quins són els reptes de les entitats en l'era post-Covid?
Xarxanet
22/02/2021 10:00h | Online

Congrés online
Congrés Nacional d’Educació Ambiental: La professió
Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA)
26/02/2021 17:00h | On-line

Participació
3er cicle del Pla de Gestió de la conca Fluvial de Catalunya
Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes (BARCELONA)

Agència Catalana de l’Aigua
25/02/2021 19:00h | Online

Jornada en anglès
Talk with Tim Cresswell on New Mobility Cultures & Policies
REBALANCE Mobility EU
02/03/2021 16:00h | Online

Jornades online
Planejament urbanístic de sistemes alimentaris agroecològics
Red de Ciudades por la Agroecología i Ajuntament de València
3/03/2021 al 4/03/2021 | Online

Convocaòria
Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic
AADIPA i COAC
Termini fins al 26/03/2021

Jornada
La perspectiva de gènere en l’urbanisme i l’edificació
Urbaclik - Direcció General d’Urbanisme Generalitat Valenciana
12/03/2021 12:00h | Online

Jornada
Acció col·lectiva davant la crisi sanitària i social
Solivid
12/03/2021 15:00h | Online

Acte online
“Empowering the Local for Enhancing Cohesion and Spatial Justice in Europe”
RELOCAL
15/03/2021 10:00h | Online

Curs en línia
10 anys de l'Àrea Metropolitana de Barcelona: balanç i reptes
CUIMPB-Centre Ernest Lluch
16/03/2021  al 17/03/2021 | Online

Coloquis
Coloquis MDUT2021
UPC i Màster en desenvolupament urbà i territorial
02/03/2021 al 01/03/2021 | Online

Jornada tècnica
CULTIUS LLENYOSOS D'ALT VALOR: Innovació sostenible per a una alta rendibilitat
Horticultura Interempresas i  Tierras agricultura
16/03/2021 al 17/03/2021 | Online

Congrés en línia
III Congrés “El transport públic és cosa de dones”
Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Col·lectiu Punt 6
17/03/2021 15:00h | Online

Jornada online
Altres maneres d'accedir a l'habitatge: les cooperatives d'habitatge i la masoveria

Concell Comarcal del Moianès i Consorci del Moianès
17/03/2021 18:00h | Online

Sessió en línia
L'espai de governança de la CARM
PEMBarcelona
18/03/2021 09:00h | Online

Debat en línia
Debat sobre el document "Un gir a l'esquerra", en aquest cas sobre l'eix territorial
Institut Sobiranies
18/03/2021 18:00h | Online


Taller participatiu

Taller participatiu amb els ens locals de la B30: "Els reptes de l'economia circular al món local i com abordar-los de forma conjunta"
Xarxa àmbit B30
23/03/2021 12:00h | Online

Taula – debat
III Congrés “El transport públic és cosa de dones -  “Dones que mouen el transport públic: vivències i perspectives de futur”

Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Col·lectiu Punt 6
24/03/2021 15:00h | Online

Congrés online
De la recerca a l'acció transformadora.
Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA)
26/03/2021 17:00h | On-line

Curs online
Curs online Economia circular: Eines i metodologies per a la implementació pràctica de economia circular al model productiu (4a edició).
Escola de Formació Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
06/04/2021 al 04/05/2021 | Online

Congrés en línia
III Congrés “El transport públic és cosa de dones - Sessió 3: Més enllà de Barcelona: la mobilitat de les dones en el territori català

Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i Col·lectiu Punt 6
07/04/2021 15:00h | Online

Sessió en anglès
Visions i reptes en la Regeneració Urbana
Tehran Municipality,  metropolis i Ajt. Barcelona
07/04/2021 11:00h | Online

Webinar en anglès
Cicle de webinars - 3a sessió: Implementant una iniciativa d’accés a la terra –
Access to Land Network
07/04/2021 15:00h | Online

Cicle en línia
Districtes innovadors: Nova indústria, Coneixement i Desenvolupament econòmic. Districtes innovadors, ciutat i futur
Col·legi d'Economistes de Catalunya i 22@NetworkBCN
07/04/2021 18:30h | Online

Jornada
L’Aliança Públic-privada (online)
La Hidra Cooperativa
08/04/2021 10:00h | Online

Taula rodona

La solució Públic-comunitària Quines fórmules de col·laboració públic-comunitàries tenim per canviar el mercat de l’habitatge?
La Hidra Cooperativa
08/04/2021 16:00h | Online i presencial

Taula rodona
Com fer efectiva la col·laboració públic-comunitària? Marcs, eines i mètriques possibles
La Hidra Cooperativa
08/04/2021 18:00h | Online i presencial

Presentació
Eines #UnLlocPerviure per a administracions.Potencial de les noves regulacions d'allotjaments per a les cooperatives d'habitatge
Perviure i Celobert
12/04/2021 10:00h | Online

Webinar
LI Webinar: Green Infrastructure Exposed
Landscape Institute
13/04/2021 11:00h | Online

Presentació

Aplicatiu APPel Lloc per a grups de cohabitatge
Perviure i Celobert
12/04/2021 18h | Online

Presentació
PAISATGE/kW. El paisatge hidroelèctric pirinenc, valors i propostes d’actuació
PirineusWATT, IDAPA i Observatori del Paisatge de Catalunya
22/04/2021 18:00h | Online

Cicle
Cicles Metropolitans del procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030
Barcelona Demà, PEMB
28/04/2021 al 4/05/2021 | Online

Jornada
Jornada Territorial Metròpoli Cohesionada "Viure i conviure"
Barcelona Demà, PEMB
04/05/2021 09:00h | Online

Jornada tècnica
Canvi climàtic i agricultura: com adaptar-se als canvis del futur que ja és aquí. #PATT2021
Escola Agrària Manresa i l'Espai de Recursos Agroecològics
04/05/2021 09:25h | Online

Jornades
Pensem#NacióXXI. Habitar el territori. Connexions i densitats contemporàneas
Fundació Congrés de Cultura Catalana i Associació Catalana de Professionals
4/05/2021 al 18/05/2021 | Online

Sessió
CaminsTalks | Seguretat viària: El repte de la mortalitat zero
Col·legi d'enginyers de camins, canals i ports de Catalunya
04/05/2021 18:00h | Online

Sessió
Polítiques municipals d'habitatge: Àrees estratègiques, sòl i plans locals
Fundació Catalunya Europa, El Club de Roma-Barcelona, Fundació La Caixa i Palau Macaya
05/05/2021 09:00h | Online

Sessió de co-creació
Intercanvi pràctic-científic sobre els eixos verds de Barcelona

ICTA-UAB
06/05/2021 09:30h| Online

Cicle
8è cicle de debats i conferències
Museu de la Vida Rural, La Conca 5.1 i Fundació Carulla
06/05/2021 al 11/06/2021 | L’Espluga de Francolí i online

Curs en línia
Paisatge urbà i perspectiva local. Valorització i intervenció en el paisatge en escales intermèdies
Diputació de Barcelona i Observatori del Paisatge de Catalunya
06/05/2021 al 10/05/2021 | Online

Jornada
III Jornada 'Estratègia de paisatge agrari'
Ajuntament de Palma, Palma XXI, UIB
06/05/2021 16:30h | Online

Sessió informativa
Sessió 2 d’informació i debat del Pla Natura Barcelona 2021-2030
Ajuntament de Barcelona
12/05/2021 17:00h | Online

Sessió online
Circularitat, entropia, conflictes ecològics i combustibles incremables
Fundació ENT i ICTA-Universitat Autònoma de Barcelona
19/05/2021 12:00h | Online

Curs
Acunpuntura verda-El verd en el edificisi l'espai urbà

Escola Ser
20/05/2021 20h | Online i presencial

Activitat
Setmana de la Natura
Xarxa per a la Conservació de la Natura
24/05/2021 al 05/06/2021 | Online i presencial

Exposició
Tot un món de pedra seca
Associació del Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
21/06/2021 al 1/07/2021 | Puig-reig

Cicle
Diàlegs agroalimentaris. Alimentació Sostenible per a les ciutats del futur.
Universitat Politècnica de Catalunya
21/06/2021 16:00h | Online

Conferència
European Climate Change Adaptation conference 2021
Comissió Europea
22/06/2021 09:00h | Online

Acte
Acte de cloenca del #CicleIntelligent.Cap a les missions per a una Metròpoli Intel·ligent
Barcelona Demà
22/06/2021 09:00h | Online

Cicle
Saluta i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva
La integració de la natura i la salut en els plans territorials, urbanístics i sectorials

Campus Sectorials i Xarxa per la Conservació de la Natura
22/06/2021 11:30h | Online

Presentació i debat
Presentació del llibre "Miradas sobre la ciudad"
SCOT i Acantilado
22/06/2021 19:00h | Presencial i online

Taller
Taller sobre custòdia municipal.
Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears
23/06/2021 10:00h | Online

Cicle
Saluta i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva
'Infraestructura blava i verda urbana i periurbana
'
Campus Sectorials i Xarxa per la Conservació de la Natura
29/06/2021 11:30h | Online

Cicle
Saluta i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva
'El desplegament de la prescripció de natura'
Campus Sectorials i Xarxa per la Conservació de la Natura
06/07/2021 11:30h | Online

Exposició
Exploraciones urbanas. Ciudades vividas y cartografías críticas
CCCB
11/01/2021 fins al 28/05/2021 | Barcelona

Exposició Itinerant
Els Paisatges culturals agraris
Euroregio, Concell de Mallorca, Institut Ramon Muntaner, Prioritat i Ville de Roquefort
19/02/2021 al 06/06/2021 | Castell de Falset
[Continuar]
Xarxes socials
 
SCOT
Institut d’Estudis Catalans
c/ Carme, número 47
08001 Barcelona
Tel. 933 248 583
Fax. 932 701 180
Correu-e: scot@iec.cat