Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Lliurament del 12è Premi de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori per a Estudiants.
23/04/2021
Lliurament Premi Estudiants 2021
Coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi 2021, el passat 23 d'abril, va tenir lloc l'acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2021, corresponents al XC Cartell de premis i de borses d'estudis de l'Institut d'Estudis Catalans que distingeixen obres i investigadors en tots els àmbits de la ciència i de la cultura catalana. Per segon any consecutiu, aquest acte solemne va tenir lloc a l'aire lliure al claustre de la Casa de Convalescència complint amb les mesures sanitàries a què obliga la pandèmia amb una limitació d'aforament força reduït.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. En total, enguany s’han lliurat més de mig centenar de guardons, per un import de més de cent vuitanta mil euros.
 
Lliurament Premi Estudiants 2021_Premi
L’acte va estar presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC, juntament amb Josep Enric Llebot, secretari general de l’IEC, que ha fet la lectura dels guardonats.

En l'obertura de l'acte, Joan Domènec Ros, va assenyalar la llarga trajectòria d'aquests premis, arribant enguany a la seva norantena edició.

A més dels premis de l’IEC, es van atorgar els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, els ajuts i les borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi de l’Institut mateix. Així doncs, Joan Domènec Ros, va fer entrega del 12è Premi de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori per a Estudiants a l'Elena Casals, la Maria Comella, la Carla Ibáñez i l'Iñaki Vendrel pel projecte: Gran Parc ecotò del Garraf, el qual planteja una anàlisi territorial innovadora que es focalitza en l’aprofitament de quatre elements territorials d'interès: patrimoni natural, sistema de pedreres en desús, patrimoni cultural-arquitectònic i sistema de ports marítims, desenvolupant una proposta amb una mirada sistèmica i vertebradora del territori, explorant el sentit de xarxa amb diferents escales espacials.
Lliurament Premi Estudiants 2021_Accèsit
Tot seguit, es va fer entrega d'un accèssit que el jurat va decidir concedir als projectes Reconeixement i descoberta de la transversalitat territorial al Baix Berguedà. Proposta d’ordenació de Marta Monlleó i Rius per l'acurat exercici d'anàlisi territorial del Baix Berguedà, el qual ofereix al lector/a una idea nítida i àmplia d'aquest territori amb una clara intenció de reivindicar la seva riquesa i complexitat.

Des de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori volem felicitar a les guardonades i del premi i l'accèssit i, agrair efusivament a totes les persones participants de la 12a convocatòria del Premi de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori per a Estudiants.

En aquest enllaç, podreu consultar la relació de tots els treballs premiats.

La Diada es va completar amb una jornada de portes obertes per l'espai obert de la seu de l'Institut.
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati