Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Neix una iniciativa col·laborativa durant la crisi de la COVID19: Solivid
Solivid
30/04/2020

Neix una iniciativa on-line innovadora i col·laborativa durant la crisi de la COVID-19.

Segur que convindrem que una de les coses bones que han sorgit d'aquests moments tan difícils és l'esclat formidable d'iniciatives solidàries que s'ha produït. El problema és que, precisament, per la seva proliferació i caràcter espontani, la ciutadania i les administracions sovint tenen un desconeixement notable de quines són i com funcionen.

En aquestes circumstàncies la Universitat Autònoma de Barcelona a través l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) juntament amb l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i el Grup d'Estudis Energia, Territori i Societat del Departament de Geografia (GURB) han posat en marxa el Banc d'Iniciatives Solidàries SOLIVID, un projecte col·lectiu per a la construcció d'un mapa amb cartografia col·laborativa destinat a recollir i difondre informació on-line sobre les iniciatives solidàries sorgides davant la crisi de la COVID-19 a Catalunya i Europa.

El projecte, té tres objectius:

1. Recollir i difondre iniciatives solidàries a través de la construcció d'un mapa col·laboratiu
2. Recopilar mapes i xarxes digitals ja existents
3. Difondre notícies i reflexions sobre els impactes de la crisi a les ciutats i el paper de la solidaritat ciutadana.

Totes les dades recollides quedaran a disposició de les administracions, entitats i ciutadania que hi vulgui accedir en format open data.

Avui dia fan una crida a recopilar informació sobre experiències i recursos de qualsevol indret del món i a difondre el projecte en les xarxes personals i organitzatives.

Per a més informació visita la web oficial: www.solivid.org
 
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati