Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
La millora intel·ligent del territori dins de la SmartCity: Més enllà de la tecnologia
11/11/2019
Banner_SmartCityWeek
Avui arranca la 2a edició de la Smart City Week a Barcelona, un espai de reflexió i diàleg sobre el model de ciutat i noves tecnologies, amb la participació d’agents públics i privats i la col·laboració amb institucions docents i entitats veïnals de Barcelona.

En el marc de la celebració de la SCW, des de la SCOT hem coorganitzat una jornada de debat, reflexió i participació al voltant de la millora intel·ligent del territori més enllà de la tecnologia amb la participació d'impulsors d'iniciatives sorgides arreu del territori que integrin una millora dins dels àmbits de reflexió de la SCW.

Aquesta activitat dona continuïtat al projecte desenvolupat per la SCOT en el qual es recullen, sistematitzen i divulguen iniciatives majoritàriament d'àmbit social i amb un clar component d'innovació. Aquest projecte neix amb la voluntat d'esdevenir una eina transformadora dels diferents aspectes relacionats amb el territori, com la mobilitat, la protecció de la natura, la resiliència sobre el canvi climàtic, l'habitatge o la despoblació rural, etc.
Acte_SmartCityWeek
Des de la SCOT volem que aquest esdeveniment contribueixi al debat sobre el paper de la innovació intel·ligent en qüestions relacionades amb els eixos de l’habitatge (innovacions en la sostenibilitat, l’eficiència energètica i convivència, incidència de les noves formes d’accés a l’habitatge), l’urbanisme (mobilitat i salut, gestió de l’espai públic, iniciatives d’apropiació ciutadana), economies circulars (gestió de residus, anelles, energia neta), resiliència i canvi climàtic (innovació i solucions basades en la natura).

La sessió comptarà amb la participació dels impulsors de diferents iniciatives, com la cooperativa SostreCivic, l'estudi d'anàlisi bigdata 300000km/sl, qui intervindran d'acord amb els següents eixos de reflexió:

Eficiència energètica en models alternatius d'habitatge, les noves tecnologies i tractament i gestió de dades que permeten un disseny més sostenible i equitatiu de les ciutats.

Com en cada sessió, posteriorment a les intervencions, proposem un diàleg obert entre impulsors del projecte BCN SmartRural, de les iniciatives exposades, la SCOT i els assistents a la jornada, on es farà una valoració de les intervencions i reptes futurs i s'abordarà la qüestió 'Quina és l'escala i l’àmbit territorial de l’SmartCity?'

La jornada tindrà lloc dimecres 13 de novembre a les 18.00h a la sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47 Barcelona)

L'entrada a l'acte és gratuïta. Consulta el programa, fes clic aquí.

Us hi esperem!