Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
Dones 25112019
 25/11/2019

Barcelona, 25 de novembre de 2019

Des de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) volem posar de manifest l'exercici de reflexió dut a terme per la Junta de Govern, fruit de les experiències pròpies i alienes a la SCOT, on volem fer constància que percebem una mancança important de paritat en l'esfera tècnica, política i acadèmica de la gestió del territori. L’urbanisme i l’ordenació del territori han aconseguit avenços significatius en la inclusió de la perspectiva de gènere en les seves propostes. Aquests avenços, però, ni són suficients ni són prou sòlids com per crear un clima d’igualtat en la participació i en els debats al voltant de les matèries que ens ocupen. Fins i tot en els actes acollits per la SCOT no sempre ho hem aconseguit.

En l'àmbit de la gestió del territori ens trobem molt sovint actes o debats on s'exclou a la veu de les professionals de la gestió de territori i altres col·lectius. És per aquests motius que des de la Junta de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori volem exposar diverses qüestions:

En primer lloc que NO hi ha cap mena de justificació per a la sobrerepresentació actual dels homes en l'esfera tècnica, política i acadèmica de la gestió del territori.

En segon lloc que si busquem la pluralitat disciplinària als debats, no podem oblidar tampoc la pluralitat de vivències de gènere que, en una societat com la nostra, marquen decisivament el lloc que acabem ocupant al món.

I és per això que reivindiquem la representació de la veu de la dona en qualsevol acte on es parli de la gestió del territori. Des de la SCOT volem deixar clar que vetllarem per tal que a qualsevol taula rodona, debat o acte públic es garanteixi la presència de l'opinió de les dones i/o la representació i presentació dels continguts des d'una perspectiva de gènere.


Junta de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati