Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
La SCOT participarà en l’elaboració de l’Agenda Urbana de Catalunya
AUC 26 juny 2019
18/06/2019

El dimecres vinent, 26 de juny, la Societat Catalana d'Ordenació del Territori participarà en la 4a Jornada per a l'elaboració de l'Agenda Urbana de Catalunya, que tindrà lloc a Barcelona. El president de la Junta directiva de la SCOT, Josep A. Báguena, representarà a l'entitat en la  sessió de treball 'Cohesió Social', al panel d'experts: 'Territoris articulats'.

L'Agenda Urbana de Catalunya pretén ser el marc estratègic de referència per a les polítiques públiques de la Catalunya urbana en les dècades vinents i ha de donar respostes als reptes i oportunitats des d’un enfocament multinivell, pluridisciplinari i amb una visió integrada i holística; per la qual cosa l'elaboració de l’Agenda requereix tant dels coneixements tècnics d’especialistes i investigadors com de les aportacions de la ciutadania, i del conjunt de la societat civil, així com la complicitat de les administracions a tot el territori.

Així doncs, el passat 6 de juny, es va posar en marxa el procés participatiu que permetrà diagnosticar la situació actual i detectar les principals oportunitats i reptes derivats del fet urbà. D'aquesta manera, s'ha habilitat un portal en línia accessible per a tota la ciutadania agendaurbana.cat que conté tota la informació sobre la creació de l'Agenda i les diverses sessions de treball, programades des del 6 de juny fins al 4 de juliol. Cada sessió es dedicarà a tres objectius concrets i s’oferiran, en total, 18 panels de debat, que es corresponen amb el conjunt dels objectius fixats per l’Agenda urbana. Després de cadascuna de les jornades presencials, la ciutadania interessada també podrà fer aportacions en línia sobre els objectius de l’Agenda fins al 31 de juliol.

La quarta sessió, programada pel 26 de juny, té com finalitat reflexionar sobre els principals àmbits urbans proveïdors de cohesió social des d’una perspectiva àmplia i multi escalar. No només s'abordarà la seguretat i la justícia social com a temàtica pròpia, sinó també, altres aspectes que contribueixen a la cohesió de les persones com són el dret universal a l’habitatge o el reequilibri i equitat territorial.

La jornada aglutina tres objectius, distribuïts en tres panels de persones expertes amb una durada de 60 minuts, seguits per un debat, entre els assistents, d'intercanvi d'opinions i coneixements sobre els temes exposats. Cada panel tractarà els principals obstacles, reptes i oportunitats en la consecució dels següents objectius:

Bloc 1: Dret a l’habitatge, 9 h.

Bloc 2: Territoris articulats, 12 h.

Bloc 3: Seguretat i justícia social, 16 h.

El segon bloc anomenat 'Territoris articulats' estarà compost per cinc experts i un moderador:

- Josep A. Báguena Latorre, President de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori

- Sara Mas Sòcia de l’Estudi Mas Valiente Arquitectos i membre de l’equip d'OUA Group

- Ferran Miralles, Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat

- Carme Miralles-Guasch, Professora titular de geografia humana de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental

- Ignasi Puig Ventosa
Coordinador de projectes de la Fundació ENT (Innovació Ambiental al servei de la Societat)

Moderador:

- Santi Ribas Domingo, Subdirector general de Planificació i Tecnologia de la Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat. Departament de Territori i Sostenibilitat

La idea és descobrir quins són els reptes, quines les oportunitats, les dificultats i tangències entre objectius, per tal de plantejar una Agenda realista, aterrada i objectiva. Un cop realitzat el procés, les conclusions de les jornades s’incorporaran en el document d’objectius de l’Agenda Urbana.

Des de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori animem a entitats ambientals i del tercer sector, empreses, centres de recerca, investigadors, tècnics, ciutadans, etcètera a participar en la sessió del dimecres.

Més informació:

Adreça de l'acte: Rambla Santa Mònica, 10 Barcelona | UGT Catalunya, sala Brigades Internacionals
Horari: 09.00h a 18.30h

Us hi esperem!
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati