Dissabte 6 de Juny de 2020
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Resum de la visita a la La Marina de València. Premi SCOT d'Urbanisme Solà-Morales 2018
21/12/2018
Marina de València_2_2

El dissabte 15 de desembre 2018, els socis i sòcies de la SCOT i de l'Agrupació d'Arquitectes i Urbanistes de Catalunya van passar una jornada a la ciutat de València amb la finalitat de visitar el projecte guanyador del Premi SCOT d'Urbanisme Manuel de Solà-Morales lliurat aquest any 2018, al qual es van presentar un total d'11 projectes d'un ampli ventall d'àmbits i camps de l'ordenació, el planejament, la recerca i la gestió de la ciutat i el territori.

El projecte guardonat al premi va ser 'La Marina de València. Un procés d'activació productiva i apropiació ciutadana', presentat pel Consorci del València 2007, organisme encarregat de gestionar els diferents espais de la Marina Reial Joan Carles I de València. Des de l'any 2016, Ramon Marrades és l'actual director estratègic del Consorci, qui va presentar als participants el projecte en l'antic edifici de l'autoritat portuària del Port de València.
Marina de València_2
Durant tota la jornada, ens va acompanyar un convidat molt interessant, el Sr. Fred Kent, fundador i president de l'organització Project for Public Space. Qui va parlar sobre la importància del 'placemaking' a les ciutats, com eina que permet organitzar les comunitats i pensar com activar els espais públics. Així mateix, va anunciar que La Marina de València acollirà en 2019 la Setmana Europea de 'Placemaking', que tindrà lloc del 12 al 15 de juny. Ha estat escollit com un projecte exemplar per aprendre i inspirar a moltes ciutats que actualment s'ocupen de la problemàtica dels fronts marítims.

La passejada per la Marina va ser una de les atraccions més interessants de la sortida. Els participants van tenir l'oportunitat de visitar llocs que han estat recuperats i revitalitzats pel Consorci de València com La Base, un espai obert a la reflexió on es troba l'art testimonial d'Antoni Miró. Així com, La Pèrgola una de les joies modernistes de la marina, recuperada ara per a la bona música. On els participants van fer el vermut, gaudint d'un concert a l'aire lliure.

La visita va concloure amb un dinar valencià a la vora de la mar, acompanyats per Ramon Marrades i alguns membres de l'equip editor de La Trama Urbana.

Al Consorci de València i especialment als i les assistents, un sentit agraïment per part de la SCOT.
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati