Dissabte 6 de Juny de 2020
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Resum de la presentació i debat obert sobre el PEPNat i MPGMCo del Parc Natural de la Serra de Collserola
20/12/2018
presentacio_collserola_4
Èxit de participació en la presentació i debat obert sobre el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PEPNat) i la Modificació puntual del Pla General Metropolità (MPGMCo) del Parc Natural de la Serra de Collserola amb motiu de l'aprovació inicial dels instruments urbanístics per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i conseqüentment l'inici de la tercera fase del procés de participació pública.

La serra de Collserola és un espai singular, amb un alt valor ecològic, situat dins d’una realitat metropolitana complexa. Des de mitjans del segle passat són diverses les figures de protecció que han reconegut la serra de Collserola com un espai d’interès, fins a l’any 2010 quan es declara Parc Natural i s’estableix la necessitat de disposar d’un nou pla especial. Paral·lelament, i per tal de facilitar el desenvolupament de les propostes del PEPNat, es tramita la Modificació del Pla General Metropolità (MPGMCo) del 1976. L'objectiu d'aquests documents és la protecció, conservació i millora del patrimoni natural i els valors geològics, biològics, ecològics, paisatgístics, etnològics, agrícoles i culturals d'aquest pulmó verd, a partir de l'ordenació, regulació i gestió de les complexes dinàmiques del parc.

Temes com la biodiversitat, funcionalitat, zones de connectivitat ecològica, espais oberts, gestió pública-privada entre altres, van ser tractats durant aquesta sessió.
presentacio_collserola_5

L’acte va ser introduït per Robert Juvé i Morillo, membre de la Junta Directiva de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) i Josep Bàguena, president de la Junta de Govern de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori.

Es va comptar amb la presència de la Secretaria tècnica del PEPNat, concretament amb Antoni Farrero, secretari tècnic del Pla i coordinador General de l'Oficina Tècnica de Gerència de l’AMB qui va presentar els plans conjuntament amb membres de l'equip redactor.
Seguidament, el debat obert va ser dinamitzat pels convidats a la Fila Zero, el públic i els representants de la Secretaria tècnica del PEPNat, els qui van prendre nota del mateix i les propostes, tot responent a gran part de les inquietuds que sorgiren al llarg de la sessió. Un debat que va permetre contrastar els punts i les novetats que incorporen aquests plans.
Com informació suplementària, es va fer públic que el Consell Metropolità en sessió del 27 de novembre, hauria ampliat el període d'informació publica un mes més, fins al 10 de gener de 2019.

Des de la SCOT amb la col·laboració de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) i el grup Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) vam voler formar part d'aquest procés. Per tal efecte, conjuntament allotjàrem una de les sessions de presentació dels plans. L’acte es va celebrar a la Sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans, que va acollir generosament tots els assistents.

A tots ells i especialment als i les assistents, un sentit agraïment per part de la SCOT.
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati