Dimecres 1 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes prōpies i de tercers per recopilar informaciķ estadística sobre els hābits de navegaciķ. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instalˇlaciķ i ús. Llegeix més Accepto
Portada

Observatori de projectes i debats territorials

Observatori

Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya


L'Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya és un instrument de divulgació i recerca científica de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’Institut d’Estudis Catalans. L'objectiu és donar a conèixer amb rigor i objectivitat els plans i els projectes que defineixen el futur del territori i el debat públic sobre el model territorial, i facilitar alhora informació assequible adreçada a estudiosos, polítics, tècnics i a la ciutadania en general. Les temàtiques analitzades engloben el medi ambient, les infraestructures, els plans i projectes urbanístics i la política territorial.

El treball de l'Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya es recull al portal web Territori, el qual disposa d'una base documental de més de 1.500 articles d'elaboració pròpia que corresponen a prop d'un miler de projectes i debats territorials desenvolupats a Catalunya entre els anys 2003 i 2014. Tota aquesta informació es pot cercar de manera desagregada a nivell territorial (Cerca al mapa o Cerca per comarques), sectorial (Cerca temàtica) i temporal (Anuaris) o per cerca lliure.

Els criteris per a la selecció d’articles són la rellevància física, social, tècnica, sectorial o local. Els articles tenen un caire divulgatiu, no pas científic, que s’aproxima al to periodístic i que persegueix l’equilibri entre el rigor i la claredat expositiva. Així mateix, tenen un enfocament objectiu que evita fer valoracions o interpretacions i que dóna cabuda amb equanimitat a totes les veus i posicionaments dels actors implicats. Inclouen, a més, infografia i fotografies pròpies.

D'altra banda, l'Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya recull i difon diàriament l'actualitat sobre qüestions territorials generada per la premsa, la societat civil i les administracions. Es pot seguir a través del recull d'informació a la xarxa de Scoop.it i les xaxes socials de Twitter i Facebook.


 
EQUIP DE L’OBSERVATORI

Des de 2012 l’equip coordinador de l’Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya està format per la Junta de Govern i la secretaria técnica de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori.CRÈDITS DE L'ANUARI TERRITORIAL DE CATALUNYA

L’Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya, actiu des de 2003, per la redacció i publicació de l’Anuari Territorial de Catalunya, ha comptat en diferents moments amb la col·laboració de nombroses persones expertes en la gestió i ordenació territorial, així com especialistes en els diversos camps que es tracten.

Podeu consultar aquí l’històric dels crèdits de l’Anuari Territorial de Catalunya.
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentaciķ territorial
Destaquem