Dijous 6 d ' Octubre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
PLA URBANÍSTIC DEL PARC CENTRAL DE ROQUETES (SANT PERE DE RIBES)
Maria Xalabarder

Actualitzat a 31/12/2004

S'aprova el Pla parcial del sector SUPP-9 corresponent a la urbanització del Parc Central de Roquetes, al terme municipal de Sant Pere de Ribes. El projecte afecta més de 262 ha i preveu la construcció de 1.264 habitatges, a més d'una àmplia zona verda, equipaments i infraestructures associades. Els primers habitatges es preveu que estiguin enllestits el 2006.

El municipi de Sant Pere de Ribes està situat al sud del massís del Garraf, en el punt en què esdevé plana i enllaça, a través de Vilanova i la Geltrú i Cubelles, amb la plana del Penedès. El barri de Roquetes, és un dels dos nuclis de població del terme i té l'origen en el trasllat, durant els anys seixanta, de les instal·lacions que RENFE tenia al barri de Sant Andreu de Barcelona. Els treballadors també s'hi varen traslladar i es van construir les seves cases en uns terrenys a la rodalia dels tallers. La nova barriada va créixer fins arribar a tenir els 12.000 habitants actuals, però amb mancances d'infraestructures, serveis municipals i planificació urbanística.

Aprovació del Pla parcial del sector SUPP-9
A final de 2003 l’Ajuntament va aprovar les determinacions del Pla d’actuació urbanística municipal (PAUM) d’uns sectors del municipi, que incloïa el projecte d’urbanització anomenat sector SUPP-9, Mercat-Parc Central. El 13 d’abril de 2004, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va emetre un informe favorable sobre el Pla parcial del sector.

Projecte Mercat-Parc Central
El projecte preveia que el sector de 262,7 ha, situat entre la riera de Vilanoveta i el Mas d'en Serra, es destinés en un 70% a ús públic, és a dir, zona verda, equipaments i vialitat, i el 30% restant a sòl privat, principalment dedicat a la construcció d'habitatges plurifamiliars i unifamiliars, tant de renda lliure com protegida, i també a una zona comercial. La previsió era construir-hi un total de 1.264 habitatges.

Pel que fa a les infraestructures viàries, destacava la previsió de dos ponts sobre la riera. Així, es crearia un nou accés entre la C-246 i el centre de les Roquetes a través d'un pont construït al costat de la casa d'Andalusia. A l'avinguda Mas d'en Serra també estava previst de construir-hi una rotonda i una altra a l'extrem del vial que uniria la nova urbanització amb el carrer Roger de Flor i l'avinguda Catalunya.

Dins de la urbanització del Parc Central també es crearien circuits de passejada i esportius, amb àrees lúdiques. Entre els equipaments, destacava una nova biblioteca i un mercat. El Pla aprovat també preveia la construcció de 626 places d'aparcament subterrànies per a donar servei al mercat i disminuir els dèficits dels habitatges del voltant.

Apovació definitiva i reaccions
L'aprovació definitiva del projecte del Parc Central per part de l'Ajuntament va tenir lloc el 23 de desembre de 2004 i va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern (Partit dels Socialistes de Catalunya) i l'abstenció dels grups de l'oposició (Unitat Municipal 9, Convergència i Unió, Partit Popular i Iniciativa per Catalunya Verds).

El regidor de Convergència i Unió, Francesc Pérez, va criticar el fet que els pisos de protecció oficial previstos al projecte estiguessin concentrats en una solà àrea. En resposta a això, la regidora d'Urbanisme, Abigail Garrido, va assegurar que el fet de no distribuir-los arreu del sector permetria a l'Ajuntament "tenir les mans lliures" i ser independents respecte al sector privat pel que feia a preus i al calendari de les obres.

El govern local preveia enllestir les obres d'urbanització dels solars en un màxim de dos anys i en dues fases d'execució. Pel que fa als habitatges, a final d'any ja estaven programades les primeres 642 unitats fins al 2008, un 20% de les quals serien protegides, tal com estipulava la LLEI D'URBANISME.

Més informació
www.santperederibes.org
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiIndependènciaCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati
Garraf