Dijous 14 de Novembre de 2019
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
PLA URBANÍSTIC DE SANT QUIRZE DE LLORET (LLORET DE MAR)
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2005

L'Ajuntament de Lloret de Mar concreta el futur urbanístic de l'àrea de Sant Quirze on es construiran cent trenta habitatges en una tercera part del sector i un parc públic a la resta. L'aprovació definitiva del POUM, el mes de novembre, també confirma la protecció de dos espais més, cala Banys i costa Marcona, on només es permet construir un hotel.

Antecedents 2003, 2004

Lloret de Mar (la Selva) se situa al sud de la Costa Brava i és considerada la primera destinació turística de Catalunya per la gran concentració d’establiments hotelers i allotjaments de segona residència. La urbanització dels espais de Sant Quirze (21,7 ha), cala Banys (5,8 ha) i costa Marcona (46,1 ha) estava prevista al Pla general de 1985. No obstant això, l’increment de pressió social en contra dels creixements urbanístics desmesurats que va comportar la creació de la plataforma SOS Lloret el 2003 va dur l’Ajuntament del municipi, governat per Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular (PP), a proposar l’any 2004 una desclassificació quasi total dels tres sòls, de tal manera que només es permetria construir 7 ha a Sant Quirze, 1 ha a cala Banys i 1 ha a costa Marcona. Aquell mateix any els dos últims sectors foren inclosos al PLA DIRECTOR URBANÍSTIC DEL SISTEMA COSTANER (PDUSC) i 2004, mentre que Sant Quirze en va quedar fora ja que disposava d’un pla parcial aprovat anteriorment.

Sant Quirze
Aquesta àrea se situa als voltants de l’ermita de Sant Quirze de Lloret, al nord-oest del nucli urbà, a segona línia de mar. El Pla general de 1985 el classificava com a sòl urbanitzable delimitat de 22 ha i es preveia construir-hi nou-cents vint habitatges, entre pisos i cases unifamiliars. El febrer de 2005 la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona (CTUG) va acceptar la decisió de l’Ajuntament de Lloret de reduir les 22 ha d’àrea urbanitzable a 7 ha. Això va provocar que l’empresa promotora de la urbanització, Nova Lloret, interposés un contenciós administratiu contra l’Ajuntament i la Generalitat.

Finalment el mes de novembre l’Ajuntament i l’empresa promotora van arribar a un acord mitjançant el qual es permetia construir cent trenta habitatges i un espai d’oci i comercial en 7 ha situades al sud del sector, considerat per l’ens local l’àrea de menys valor ambiental. La resta de l’espai seria un parc urbà públic on s’ubicaria un equipament, i l’ermita de Sant Quirze, fins llavors propietat de la promotora, passaria a ser de propietat municipal.

Costa Marcona i cala Banys
Costa Marcona, una àrea de 46 ha situades a l’est del nucli urbà (entre la primera línia de mar i la carretera de Tossa de Mar) era un sòl urbanitzable no delimitat on estava previst de construir-hi cent trenta-nou habitatges, cinc hotels i un camp de golf. El 2004 fou inclòs a la primera part del PDUSC, que establia que els sòls urbanitzables no delimitats s’havien de transformar en sòls no urbanitzables del sistema costaner. No obstant això, en l’aprovació del PDUSC, el maig de 2005, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) va acceptar la proposta de l’Ajuntament de deixar com a urbanitzable 1 ha d’aquest sòl per construir-hi un equipament hoteler. Aquesta decisió no va agradar a la Plataforma SOS Lloret que demanava que no s’hi pogués construir res perquè considerava que era un dels últims corredors biològic que comunicaven la franja costanera amb l’espai PEIN (Pla d’espais d’interès natural) del massís de l’Ardenya.

Cala Banys se situa al sud-oest del nucli urbà, a primera línia de mar, i havia estat classificada com a sòl urbanitzable delimitat de 5,8 ha on es podien construir cinquanta-sis habitatges. Aquest sector fou inclòs a la segona part del Pla director urbanístic del sistema costaner (PDUSC-2) que pretenia assegurar un desenvolupament urbanístic sostenible dels sòls urbanitzables delimitats sense pla parcial aprovat, que va confirmar la protecció parcial proposada per l’Ajuntament.

S'aprova el POUM
L’aprovació inicial del PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL (POUM) DE LLORET DE MAR, el mes de novembre, va confirmar els plantejaments realitzats per l’Ajuntament i pel PDUSC. A Sant Quirze es recollia l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa promotora i a cala Banys, i a costa Marcona només es permetia construir un hotel de luxe a segona línia de mar.

Durant el 2006 es preveia que s’aprovés de manera definitiva el POUM, fet que permetria desenvolupar les zones urbanitzables dels diferents sectors.

Més informació
www.soslloret.org
www.lloret.org
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiIndependènciaCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati
Selva
Fotogaleria relacionada