Dimecres 7 de Desembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE PALS, EL MASSIS DEL MONTGRÍ I LES ILLES MEDES
 PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE PALS, EL MASSÍS DEL MONTGRÍ I LES ILLES MEDES Mapa: Montse Ferrés
Moisès Jordi
Actualitzat a 31/12/2004

El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, anuncia la creació del Parc Natural dels Aiguamolls de Pals, el Massís del Montgrí i les Illes Medes, que englobaria aquests tres espais situats al nord del Baix Empordà.


Articles posteriors 2005, 2006

El massís del Montgrí, un relleu calcari enmig de la plana al·luvial del Ter, alterna espais de garriga amb zones plantades de pins. Les illes Medes, una prolongació del massís del Montgrí cap al mar, destaquen per la riquesa i diversitat de les seves comunitats marines. Els aiguamolls de Pals són un conjunt de zones humides costaneres situades a la desembocadura del Ter que al llarg del segle XX s'havien reduït a causa de l'activitat agrícola i la pressió urbanística. Aquests tres espais naturals es localitzen en un entorn amb una forta pressió urbanística lligada al TURISME.

Els tres espais estaven inclosos al Pla d'espais d'interès natural (PEIN) que protegia prop de 5.000 ha al Montgrí, 40 ha a les Medes i 205 ha als aiguamolls i que englobava els municipis de Torroella de Montgrí, Pals i Ullà. A més, les illes Medes eren una reserva marina de 511 ha, l'objectiu de la qual era fer compatibles les activitats subaquàtiques, com per exemple la immersió, amb la protecció del medi. El 5 de març, en la inauguració del DEBAT COSTA BRAVA, el conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, va enunciar que declararia el Parc Natural dels Aiguamolls de Pals, el Massís del Montgrí i les Illes Medes per tal de preservar els valors naturals, socials i paisatgístics dels tres espais. La declaració s'hauria de realitzar el 2005 i afectaria els municipis de Torroella de Montgrí, Pals, Ullà, Bellcaire d'Empordà i l'Escala.

A mitjan setembre els ajuntaments afectats per aquesta futura declaració van reclamar que tots els agents locals estiguessin inclosos en el futur òrgan de gestió de l'espai i se'l dotés dels recursos econòmics necessaris.

El 26 de setembre es va produir un INCENDI FORESTAL AL MASSÍS DEL MONTGRÍ que va calcinar 671 ha, la major part incloses en el PEIN. Malgrat l'incendi, el conseller Milà va reiterar l'aposta pel parc natural, que esperava que fos declarat al llarg del 2005.

Més informació
www.torroella.org
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiIndependènciaCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati