Dimarts 27 de Setembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
CENTRAL TÈRMICA DE RIBA-ROJA D'EBRE
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2004

L'Ajuntament de Riba-roja inicia els tràmits per a la instal·lació d'una central tèrmica de cicle combinat malgrat les crítiques ecologistes i les reticències del Govern de la Generalitat, que la considera innecessària.

Antecedents 2003

Articles posteriors 2006

A l'inici de 2003 l'empresa Iberdrola va anunciar la seva voluntat d'instal·lar una central tèrmica de cicle combinat de 800 MW al municipi de Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre. La Direcció General d'Energia de la Generalitat de Catalunya defensava aquesta opció per a millorar el subministrament elèctric a Tarragona i Reus. També s'hi mostrava a favor l'alcalde de Riba-roja, José Luis Aparicio, tot i que el seu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), considerava que aquesta central era innecessària, tal com va manifestar abans de les eleccions autonòmiques el cap de llista d'aquest partit, Pasqual Maragall. Així mateix, l'entitat ecologista Plataforma per a la Defensa del Patrimoni Natural de la Ribera d'Ebre va expressar l'oposició al projecte.

L'Ajuntament impulsa la central malgrat les reticiències de la Generalitat
El mes d'agost de 2004 l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre va iniciar el procés per a requalificar uns terrenys de 30 hectàrees on es preveia ubicar la central de cicle combinat. L' alcalde, José Luis Aparicio, confiava que la central funcionaria el 2008 i assegurava que donaria lloc de treball directe a unes seixanta-cinc persones.

El portaveu de la plataforma de la Ribera d'Ebre, Ramon Roig Pujol, esperava que el nou Govern de la Generalitat s'oposés a aquest projecte en coherència amb l'actitud expressada pel PSC un any abans.

A final de setembre el director general d'Energia, Josep Isern, va mostrar-se reticent a instal·lar noves centrals tèrmiques perquè considerava que amb les centrals que ja estaven en funcionament i les que estaven a punt de ser autoritzades n'hi hauria prou per a generar electricitat fins al 2010. A més, pocs dies després el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va refusar, amb els vots del PSC i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), una moció de Convergència i Unió (CiU) a favor de la central tèrmica.

A final de 2004 l'Ajuntament seguia els tràmits administratius per a la instal·lació de la central tèrmica, confiant que el Govern de la Generalitat l'acabés autoritzant.

Més informació
www.ecologistesenaccio.org/temes/energia/ribaroja/ribaroja.htm
www.riba-roja.com
www.terra.es/personal4/ribera.neta
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiIndependènciaCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati
Fotogaleria relacionada