Dimarts 27 de Setembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
CENTRAL EÒLICA DEL COLLET DELS FEIXOS
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2004

El mes de juliol ha entrat en funcionament la central eòlica del Collet dels Feixos al municipi de Duesaigües, al Baix Camp, malgrat les protestes de diferents entitats ecologistes que consideren que tindrà un fort impacte ambiental.

El Collet dels Feixos limita la comarca del Priorat i el Baix Camp molt a prop de la carretera que connecta Falset amb Reus. El projecte de parc eòlic, situat al terme municipal de Duesaigües, fou presentat per l'empresa Esbrug S. L. l'any 2000 i consistia en sis aerogeneradors i una potència de 7,92 MW. El projecte va rebre l'autorització administrativa l'any 2001, els permisos municipals el 2002 i el juliol de 2003 en van començar les obres.

El febrer de 2004 la Plataforma en Defensa del Patrimoni Natural del Priorat i del Baix Camp i el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp (GEPEC) van denunciar al Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH) irregularitats en les obres de construcció i en van demanar l'aturada cautelar fins que no es determinés si s'ajustaven a les prescripcions de la llicència ambiental. Afirmaven que les vies d'accés realitzades per a aixecar els aerogeneradors estaven en zones de molt pendent i, per això, provocaven esllavissades de pedres a la muntanya.

En resposta a la denúncia, el DMAH va instar l'Ajuntament de Duesaigües a paralitzar les obres del parc i va anunciar que hi hauria sancions. L' alcalde, Sebastià Bondia, de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC), va decidir no acatar l'ordre per recomanació dels serveis jurídics, que asseguraven que l'obertura de camins ja s'havia acabat i que la paralització perjudicaria les arques municipals. No obstant això, es mostrava partidari que l'empresa reparés els danys ocasionats.

A mitjan mes de març es van començar a instal·lar sis de les torres del parc eòlic. Les entitats ecologistes que havien presentat la denúncia lamentaven que la Generalitat no fes complir les seves ordres i asseguraven que l'empresa promotora preferia pagar la sanció abans que aturar-ne la construcció. Finalment el parc eòlic va entrar en funcionament el dia 26 de juliol.

Més informació
www.alvent.net
www.duesaigues.altanet.org
mediambient.gencat.net/cat/el_medi/sostenibilitat/mapa_eolic/inici.jsp
www.gepec.org
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati
Baix Camp, Priorat
Fotogaleria relacionada