Dimarts 27 de Setembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
CAMP DE GOLF DE TORREBONICA (TERRASSA)
Camp de Golf de Torrebonica (Terrassa). Mapa: Montse Ferrés
Moisès Jordi
Actualitzat a 31/12/2004

S'inauguren les noves instal·lacions del Real Club de golf El Prat situades als terrenys de Torrebonica i Can Bonvilà a Terrassa, mentre continuen pendents de resolució els contenciosos administratius interposats pels grups de l'oposició municipal i diferents entitats ecologistes contràries al projecte.


Antecedents 2003

El Real Club de Golf El Prat (RCGP) se situava des de 1952 al Prat de Llobregat però l'ampliació de l'AEROPORT DE BARCELONA va obligar l'entitat a cercar una nova ubicació. El 1998 es va fer pública la intenció del RCGP d'instal·lar-se a Terrassa (als terrenys de Torrebonica i Can Bonvilà). El 1999 l'Ajuntament de Terrassa va requalificar els terrenys i l'any 2000 es va procedir comprar-ne les 170 ha que tenen.

Des del primer moment el projecte va aixecar les crítiques de di-verses entitats ecologistes, com l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura de Catalunya (ADENC), i dels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) que hi van interposar una vintena de contenciosos administratius en contra. Alertaven que el territori afectat formava part del corredor ecològic de la plana del Vallès, entre els parcs del massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de Collserola.

En canvi, els responsables del camp de golf defensaven el projecte subratllant que no comportava la construcció d'habitatges, que s'utilitzaria aigua depurada per al rec i que el disseny incorporaria elements ecològics i paisatgístics preexistents.

El desembre de 2003 es va iniciar el trasllat del RCGP a les no-ves instal·lacions de Terrassa i el gener de 2004 el camp de golf ja funcionava parcialment. El mes de març l'ADENC va demanar la suspensió de les llicències d'activitat del golf ja que, segons ells, s'havia construït un camí peatonal dins la llera d'una riera sense l'autorització prèvia de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Finalment l'11 de juliol el golf de Terrassa fou definitivament inaugurat, tot i que encara faltava construir l'escola de golf i les 72 ha de zona pública. Mentrestant, durant el 2004 continua-ven pendents de resolució els contenciosos interposats en contra del projecte.

Més informació
www.adenc.org/torrebonica/index.htm
www.terrassa.org
www.rcgep.com
Imprimeix Enviar notícia
La TafaneraDeliciousGoogleRemoumeMenéameDiggTechnoratiIndependènciaCatosferaFacebookTwitterYahoo! BookmarksTechnorati
Vallès Occidental