Nous sectors
Els tres sectors d’interès supramunicipal se situaven majoritàriament sobre sòl no urbanitzable amb ús agrícola en continuïtat amb el Circuit. En concret es tractava dels sectors Torre Pardalera (12 hectàrees, Granollers i Montmeló), on es proposava ús comercial vinculat al motor i oficines en un eix petaonal situat a la façana principal d’accés a l’equipament; Can Guitet (35 hectàrees, Parets i Montmeló), amb ús prioritari per a oficines, formació, investigació i educació; i Can Riba-Can Ninou (30 hectàrees, Granollers), que havia d’acollir serveis recreatius vinculats al motor i parcel•les destinades a hotels i usos esportius.
Els àmbits d’execució directa en sòl no urbanitzable, per la seva banda, pretenien ampliar l’equipament esportiu comunitari del Circuit. A l’Àmbit Circuit (94 hectàrees, Montmeló i Granollers), es regulaven els paràmetres urbanístics per permetre noves activitats i noves construccions que donessin resposta a les necessitats de l’actual infraestructura del Circuit de Barcelona-Catalunya. A l’àmbit Palou Sud (27 hectàrees, Granollers) s’optava per la implantació de diverses activitats recreatives, lúdiques i esportives vinculades al motor, entre elles dos kàrtings, un d’amateur i un per a competicions oficials.
Finalment a la zona de Can Cabanyes de Granollers, també en sòl no urbanitzable, es preveien aparcaments ocasionals en dies de màxima afluència i es potenciava una xarxa de camins per connectar el Circuit i el nucli urbà de Granollers. D’aquesta manera la superfície destinada a aparcaments passava de 63 hectàrees a 75 hectàrees.
Reaccions
El director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontseré, va assegurar que l’objectiu del Pla director era apropar el Circuit al Vallès Oriental a més de servir d’imant per captar indústria del motor, l’esport i l’entreteniment i impulsar el turisme. Per la seva banda l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va defensar el PDU al considerar-lo una peça clau dins de l’estratègia turística de Catalunya a més d’un motor industrial de primer ordre. L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, reconeixia tanmateix que el desenvolupament del Pla dependria de l’evolució econòmica general ja que el principal repte era captar inversions privades.
A nivell empresarial PIMEC es va posicionar a favor del Pla director ja que considerava que, fins aquell moment, el circuit només havia estat explotat des d’un punt de vista esportiu. Vicenç Paituví, president de PIMEC Vallès Oriental, confiava que el pla urbanístic generés llocs de treball i noves inversions a la comarca.
En canvi l’entitat ecologista DEPANA va presentar al•legacions al Pla director ja que, en la seva opinió, el creixement que proposava era insostenible. DEPANA recordava que els veïns ja suportaven la contaminació acústica del Circuit i que aquesta es veuria incrementada amb les noves instal•lacions previstes que, segons l’entitat, podrien ser “el circuit de kàrting, el circuit de trial, el circuit de motocròs, el circuit de vehicles 4x4, el circuit de ràdio control i l'escola de conducció segura”. També alertava de l’afectació sobre el riu Congost i els recursos hídrics i sobre els connectors ecològics existents.
El Govern de la Generalitat havia manifestat que aprovaria definitivament el Pla director el juliol de 2015 però aquesta finalment no es va produir i a mitjan setembre seguia pendent. Una vegada aprovat el següent pas seria cercar els inversors necessaris per poder-lo desplegar.
Més informació:
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/278463/ca/aprovat-inicialment-director-urbanistic-circuit-velocitat-barcelona-catalunya.do
https://www.circuitcat.com/ca/