Segons l’alcalde Ros, el projecte comptava amb potencials inversors, que havien signat una clàusula de confidencialitat per accedir al document d’inversions i que estaven relacionats amb els sectors de la construcció, hostaleria i lleure. En paraules de Ros, la Generalitat també es mostrava interessada que aquest territori captés les inversions necessàries pel projecte i, davant d’aquestes bones perspectives d’inversió, la Paeria es mostrava decidida a treure a concurs la concessió administrativa per gestionar el complex a poder ser el primer trimestre del 2015.
El cost dels estudis previs havia estat de 84.000 euros i aquests incloïen tres contractes per a la recerca d’inversors, l’orientació urbanística i l’estudi de mercat a més d’altres pagaments efectuats a través d’una empresa municipal.
La proposta del parc dels Barrufets es va presentar com un exemple de col•laboració entre l’Ajuntament de Lleida -governat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)-, l’oposició municipal (CiU) i la Generalitat. Per contra, altres partits polítics lleidatans no s’hi van mostrar a favor. Al Partit Popular (PP) li semblava bé la idea d’espai familiar però no de parc temàtic, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) defensava la no privatització de l’espai, Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) posava en dubte la viabilitat del projecte ja que no creia que els visitants de la Costa Daurada es desplacessin fins a Lleida i la CUP assegurava que, amb aquesta proposta, la Paeria menystenia els processos de participació ciutadana dels anys 2008 i 2009 i ignorava les conclusions del procés públic.
El projecte de parc es posa a votació a la Paeria
El gener del 2015 el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat va aprovar autoritzar el canvi d’usos proposats per la Paeria al sector de les Basses. Aquesta autorització facilitava la modificació urbanística dels usos de la zona, que s’hauria de tramitar a la Subdirecció General d’Urbanisme.
A finals de mes, cinc entitats de Lleida, IPCENA, la CUP, Arran, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Casal Ocell Negre van presentar una denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya contra la Paeria per incompliment dels acords del procés participatiu de les Basses. A més van demanar la convocatòria de la comissió de seguiment de l’Audiència Pública de les Basses d’Alpicat, reunió que ja havien demanat al desembre i que al gener encara no tenia data. Pocs dies després Àngel Ros va anunciar la reunió pel mes de febrer.
A la reunió de la Comissió de seguiment, els responsables d’Urbanisme, Marta Camps, i Promoció Econòmica, Miquel Peris, van parlar del futur plec de condicions per a la licitació del parc dels Barrufets. Al llarg de la sessió, ICV i la CUP van abandonar la sala. ICV va lamentar que no se’ls havia permès veure l’estudi de mercat i les estimacions i qualitats de llocs de treball i tampoc entenia perquè s’havien signat clàusules de confidencialitat amb els inversors. Per la seva banda la CUP havia abandonat la comissió després que la Paeria desestimés fer una consulta popular sobre el futur parc.
Al març la Paeria va aprovar, en un ple ordinari, la licitació del concurs per a la construcció del parc dels Barrufets. En les bases del concurs es va especificar que es donaven en concessió 9 hectàrees de terrenys municipals així com la millora i manteniment de la resta de zones de lliure accés: parc urbà, zona esportiva i usos complementaris. La concessió seria per 50 anys i el cànon que hauria de pagar l’empresa a l’Ajuntament va quedar fixat en 100.000 euros anuals. Aquell mateix mes la CUP de Lleida va optar per denunciar de nou la Paeria al Síndic de Greuges al•legant l’incompliment dels acords presos en els processos participatius de les Basses.
Al plec també s’indicava la possibilitat de construir un petit centre comercial de 2.500 metres quadrats ja que una modificació de la llei
ÒMNIBUS, aprovada el 2014, permetia els petits, mitjans i grans establiments comercials en els àmbits de planejament on s'instal•lin parcs d'oci recreatius.
La licitació es va aprovar amb els vots favorables dels representants a l’ajuntament del PSC, CiU i un regidor ex-popular mentre el PP es va abstenir (ERC, ICV i CUP no tenien representació al consistori). El ple va ser força controvertit ja que s’hi van presentar com a públic una desena d’opositors al projecte que van protestar ja que entenien que el parc temàtic privatitzaria una part important de les Basses. L’alcalde Ros va tornar a defensar que el projecte era molt participat mentre el regidor Rafel Peris va argumentar que les Basses esdevindrien un pol d’atracció que superaria l’àmbit local i que els efectes revertirien àmpliament en el territori. El Partit Popular va defensar la recuperació de l’espai però sense centre comercial i sense fer pagar entrada als nens. Finalment Zaballos (CiU) va dir que el projecte ja estava a exposició pública i que tothom hi podria fer les aportacions que considerés adients; també va defensar la inversió privada com a única solució per afrontar la remodelació de les Basses ja que no “hi ha diner públic”.
El mes de maig el projecte de les Basses tenia pendent, entre altres aspecte, la futura aprovació urbanística del canvi d’ús, la concreció dels inversors interessats i el resultat del procés d’informació pública. En tot cas, la tramitació i avanç estava subjecta a les successives eleccions de l’any 2015 que podrien alterar la relació de forces polítiques dels dos nivells d’administració pública implicats: la Paeria i la Generalitat.