L’Ajuntament d’Olot va anunciar al començament del 2009 la pròrroga del Pla de barris per dos anys, amb l’objectiu d’executar els 1,2 MEUR que encara faltaven per invertir. El 2009 es van visualitzar les obres després d’inversions en operacions d’esponjament i generació de nous espais públics, com ara els jardins de la Vila Vella, el canvi de la il•luminació dels carrers, la millora del paviment i les campanyes de civisme. El setembre del 2009 es van impulsar projectes com són la formació de trenta persones en les noves tecnologies, l’ocupabilitat de sis dones amb dificultats d’inserció laboral o el procés de formació i la creació de places de feina durant un any per a vuit joves, sobre disseny web i multimèdia. A més, per tal que la millora urbana arribés a la població, l’Ajuntament d’Olot va iniciar la campanya Fem el Barri Bell, amb la creació d’una pàgina web, cartells, tríptics i fulletons.
Per altra banda, el febrer del 2010 l’Ajuntament d’Olot va presentar la seva proposta de continuïtat dins la setena convocatòria de la
MILLORA DE BARRIS I ÀREES URBANES D’ATENCIÓ ESPECIAL, i es va atorgar el projecte amb un pressupost de 2,1 MEUR, la meitat finançat per la Generalitat de Catalunya i l’altra meitat pel consistori olotí. El Contracte de barris 2010-2012 constava de cinc operacions i un programa de millora social. Incloïa el viver d’empreses de Ca la Boera, la creació d’un àrea completa de joc i esbarjo per a infants i joves a la plaça Campdenmàs, l’espai de relació i de jocs infantils al passeig de la Muralla, la dinamització de locals tancats las voltans de la plaça Campdenmàs i la rehabiltació dels elements comuns dels edificis. Amb aquestes actuacions es pretenia enfortir la cohesió social i la convivència, amb la inclusió dels veïns en les dinàmiques ciutadanes, socials, polítiques i econòmiques de la ciutat.
Paral•lelament, durant el 2010 es van enllestir dos projectes paral•lels, no inclosos a la Llei de barris, com la renovació del passeig del Bisbe Guillamet, conegut popularment com el Firalet, o el nou espai de dinamització econòmica del nucli antic d’Olot, al carrer Lliberada Ferrarons, amb quatre empreses, i que proporcionava feina a sis persones.
La plaça Campdenmàs
El juny del 2010 es va inaugurar la plaça Campdenmàs, que en realitat suposava l’ampliació d’una petita plaça preexistent, gràcies a l’enderrocament de diverses finques. El projecte d’urbanització havia suposat una inversió de 300.000 €.
Durant el 2011 van continuar les inversions a la plaça Campdenmàs. Al maig van acabar-se de pintar dotze façanes, fet que havia suposat una inversió total de 54.000 euros, una part dels quals sufragats amb ajuts públics. El mes de juny l’Ajuntament d’Olot va enderrocar a la mateixa plaça l’edifici de Cal Boera per construir-hi un viver d’empreses en el marc del Contracte de barri 2010-2012. El nou edifici tindria planta baixa i tres pisos i la possibilitat d’un subterrani. Tot plegat, amb l’enderroc inclòs, havia de costar uns 800.000 euros.