Avança l’EsportParc Internacional
L’octubre del 2009 es va signar el protocol per crear la societat de capital públic i privat que s’havia d’encarregar de dissenyar, construir i explotar el centre de negocis i parc empresarial del sector de l’esport. La nova societat estava integrada en un 49% per ens públics, el Consell Català de l’Esport, l’Ajuntament de Sant Cugat i el CAR de Sant Cugat, i en un 51% per entitats privades, Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, ”la Caixa”, Caixa Catalunya, Caixa Penedès i Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). A banda del parc empresarial, aquesta societat també havia de dissenyar el centre d’innovació i tecnologia. Preveient les inversions, el desembre del 2009 l’Ajuntament de Sant Cugat feia públic el pressupost per al 2010, en el qual la regidoria d’Esports tenia reservats 300.000 € per a l’Esport Parc.
Al començament del febrer el futur parc empresarial de l’EsportParc Internacional estudiava com una de les opcions la instal•lació de l’empresa Decathlon. La cadena francesa buscava terrenys a Sant Cugat per construir-hi un nou establiment. Tanmateix, la decisió final l’havia de prendre la societat que gestionava el parc empresarial.
Al llarg del 2010 es van aprovar els plans urbanístics necessaris per tirar endavant la urbanització de l’EsportParc. Concretament, es tractava del Pla especial urbanístic del sector 2 i el Pla de millora urbana del sector 1. Els plans aprovats determinaven els usos urbanístics de l’espai i un estudi de l’impacte sobre la mobilitat del nou equipament al municipi.
La tinent d’alcalde de Territori, Mercè Conesa (CiU), va avançar que la construcció del nou parc havia d’implicar altres canvis com la construcció d’una gran avinguda d’uns 25 m d’amplada amb un carril bici i pas per als vehicles per connectar el passeig Francesc Macià, l’artèria principal del barri de Coll Favà, amb el carrer Alcalde Barnils, la via que separa els terrenys del CAR de l’Escola Viaró. La nova avinguda havia d’esquivar les vies del tren de Rodalies i el vial de la ronda Nord. A més a més, el govern de Sant Cugat ja havia pactat amb els responsables del CAR i de l’Escola Viaró l’expropiació dels terrenys necessaris per fer més ample el carrer Alcalde Barnils.
Unanimitat en les opinions favorables
La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, va manifestar que aquest projecte havia de convertir el CAR en el millor centre esportiu del món i que havia de promoure la inversió esportiva. Pruna apostava per canviar el model productiu català i optar per un model basat en la innovació i el desenvolupament del sector esportiu, creant productes i serveis amb valor afegit i noves oportunitats d’ocupació. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), considerava el projecte un bon instrument de redreçament i dinamització econòmica.
L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder (CiU), va explicar que des de la perspectiva de país era una iniciativa en la línia de l’economia de futur, amb talent i valor afegit, i generant riquesa i ocupació de qualitat.
S’adjudiquen les obres
A final de setembre el Govern de la Generalitat va adjudicar les obres del futur EsportParc per un total de 47,5 milions d’euros. Es preveia que el 2012 les primeres empreses es comencessin a instal•lar al centre empresarial.
Més informació
www.minorisa.org/car2/?q=ca/car
www.santcugat.cat