Dimecres 1 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes prōpies i de tercers per recopilar informaciķ estadística sobre els hābits de navegaciķ. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instalˇlaciķ i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Legislaciķ, plans i documents >

Documents de directrius i criteris

Documents de directrius i criteris
Cervera 1
Irene Navarro
Actualitzat a 31/12/2015

El març de 2015 van finalitzar els treballs d’elaboració del Pla de paisatge de Cervera, un pla pioner pel que fa a l’ordenació i la gestió del paisatge a l’escala local a Catalunya. El document ha estat promogut per la paeria de Cervera i ha comptat amb la participació i implicació d’11 entitats locals.
[Continuar]
Unitats_Paisatge_RMB
Irene Navarro
Actualitzat a 11/12/2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat aprova definitivament el Catàleg de Paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 6/4/2011

El nou govern de la Generalitat de Catalunya sorgit de les eleccions del 28 de novembre es fixa com a objectiu prioritari les polítiques d’austeritat per complir els acords d’estabilitat. Entre altres mesures decideix suprimir el Departament de Medi Ambient i Habitatge traslladar la majoria de les seves competències, exceptuant les de medi natural, al nou Departament de Territori i Sostenibilitat, al qual s’incorporen, també, totes les competències del DPTOP. El nou govern anuncia un alentiment de les inversions previstes, especialment en matèria d’infraestructures, a causa d’aquestes polítiques d’austeritat.
[Continuar]
Pol Huguet - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2010

S’aprova definitivament el Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines, que identifica els valors paisatgístics de cadascuna de les 26 unitats de paisatge amb què divideix aquest àmbit territorial. El Catàleg estudia l’estat de conservació d’aquests paisatges, les potencialitats i amenaces, i defineix els objectius de qualitat paisatgística, criteris i accions per contribuir a un coneixement del paisatge i a una planificació territorial millors.
[Continuar]
Jordi Romero - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2010

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques aprova definitivament el Catàleg de paisatge del Camp de Tarragona, que divideix aquest àmbit territorial en 29 unitats de paisatge de naturalesa diversa: des de paisatges muntanyosos fins a planes agrícoles o nous paisatges urbans. El Catàleg defineix l’estat de conservació dels diferents paisatges, els seus valors, les seves potencialitats i els objectius de qualitat, que s’incorporaran al Pla territorial parcial del Camp de Tarragona mitjançant les directrius de paisatge.
[Continuar]
Rosa Carbó

Actualitzat a 31/12/2009

Al llarg del 2009, els mitjans de comunicació es fan ressò del malestar veïnal per la sensació de deteriorament social i urbanístic que es viu a Ciutat Vella. Les notícies sobre tràfic de drogues, prostitució, delinqüència i actes incívics posen en alerta el consistori que crea la Junta de Seguretat Local del districte i evidencia les tensions en relació amb els diferents usos de l’espai públic. En aquest sentit, s’inicien els treballs per al disseny i l’elaboració del nou pla d’usos de Ciutat Vella, que ha de buscar l’equilibri entre l’ús comercial, turístic i d’oci i ha de garantir, alhora, la convivència i la subsistència del teixit veïnal del districte.
[Continuar]
Xavier Sabaté-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2009

El novembre de 2009 finalitzen els treballs d’elaboració de la Carta del paisatge de l’Alt Empordà. Aquesta carta té l’objectiu de sumar compromisos per protegir, ordenar, millorar i valorar els paisatges de la comarca, atenent al seu important valor identitari. La carta, un cop signada durant la primavera de 2010, haurà de reflectir el consens assolit entre els diversos agents del paisatge de l’Alt Empordà en matèria de protecció i promoció del patrimoni paisatgístic de la comarca.
[Continuar]
Pol Huguet-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2009

El novembre de 2009 la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge aprova inicialment el Catàleg de paisatge de les Terres de l’Ebre, i se sotmet a informació pública fins a mitjan desembre. Aquest catàleg, coordinat per l’Observatori de Paisatge de Catalunya, pretén ser l’instrument per caracteritzar els paisatges d’aquest àmbit territorial, ordenar-los, i protegir-ne i difondre’n els valors. Entre altres al•legacions, l’Associació Eòlica de Catalunya reclama que s’elimini la crítica als parcs eòlics i la incoherència que això comporta respecte del Pla de l’energia de Catalunya 2006-2015, tal com també alerta la direcció general d’Energia.
[Continuar]
Jordi Romero-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2008

El mes de setembre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques aprova el Catàleg de paisatge de Terres de Lleida. Aquest catàleg, el primer aprovat de manera definitiva a Catalunya, divideix el territori de les Terres de Lleida en 22 unitats de paisatge i s’hi proposa una sèrie d’objectius de qualitat paisatgística, que s’han d’integrar com a directrius de paisatge en el Pla territorial parcial de Ponent-Terres de Lleida. D’altra banda, continuen els processos de participació ciutadana vinculats a la redacció del Catàleg de paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona i es preveu lliurar al DPTOP el de l’Alt Pirineu i Aran els primers mesos del 2009. 
[Continuar]
Xavier Crehuet

Actualitzat a 31/12/2008

L’Espai Català Transfronterer inclou més d’un milió d’habitants de les Comarques Gironines i la Catalunya Nord. S’impulsa el 2006 amb l’acord marc de cooperació transfronterera i el 2007 amb la Declaració de Ceret. L’eurodistricte avança amb la reunió del Comitè de Pilotatge on es presenta el llibre blanc i se’n marca el full de ruta. Dos projectes transfronterers destacats són l’hospital i l’escorxador de la Cerdanya.
[Continuar]
 
Pāgina 1 de 3 (10 de 27 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentaciķ territorial
Destaquem