Dissabte 30 de Maig de 2020
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada >

Mobilitzacions

Mobilitzacions
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


La crisi d’Ucraïna torna a posar a primera plana el projecte de gasoducte transfronterer Midcat, per la Jonquera, ja que pot contribuir a reduir la dependència energètica de la Unió Europea envers Rússia. El tram català es troba aturat des de 2012 a Hostalric a causa de la decisió de l’Estat francès de renunciar a la connexió transfronterera per Catalunya. Al maig la Unió Europea obre una convocatòria d’ajuts per projectes d’interconnexió elèctrica a la que els estats espanyols i francès es podrien acollir per reactivar el gasoducte.
[Continuar]
Moisès Jordi
Actualitzat a 31/12/2013

Els Pressupostos Generals de l'Estat de 2014 només preveuen una inversió de 15 milions d'euros al tram el Morell-Valls de la futura autovia A-27 després que l'agost s'inaugurés el tram Tarragona-el Morell. Ajuntaments, Generalitat i associacions empresarials reclamen el desdoblament de la resta del traçat fins a Montblanc amb l’objectiu d'impulsar el sector portuari, químic i turístic. Foment fixa el 2017 com a data pel desdoblament fins a Valls però no fa cap previsió fins a Montblanc.
[Continuar]

Actualitzat a 31/12/2013

El mes d’octubre les obres de la variant de Gerri de la Sal, iniciades pocs mesos abans, s’alenteixen a causa dels retalls pressupostaris. L’Ajuntament ho veu com una oportunitat per augmentar les mesures de seguretat en la perforació del túnel, assegurar la preservació de la Font de la Sal i aconseguir un enllaç nord.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

Les obres de l’autovia A.27 entre Tarragona i Montblanc podrien quedar aturades al Morell ja que els Pressupostos Generals de 2013 no preveu partides significatives per la resta de trams. Les cambres de comerç catalanes critiquen la paralització de l’A-27 i reivindiquen la necessitat de connectar Tarragona amb Lleida, l’Aragó i el País Basc per impulsar el sector portuari, químic i turístic.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2012

El sector de la Remunta és la segona de les 74 àrees residencials estratègiques previstes a Catalunya en començar a executar-se. S’hi preveu la construcció de 797 habitatges, dels quals un 60% protegits. Durant la seva tramitació final s’ha hagut de modificar lleugerament l’ordenació del sector per a preservar les restes de l’antic canal de la Infanta tal i com reclamava una plataforma ciutadana a favor de la seva conservació.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2012


L’any 2012 l’Ajuntament de Barcelona aprova inicialment la modificació del pla especial del Port Vell, que afecta el Moll de la Barceloneta i el del Rellotge del Port Vell. Aquests dos molls conformen part de l’espai públic que està afectat per la remodelació de la Marina Port Vell, que va ser aprovada per l’Autoritat Portuària de Barcelona el mes de maig. Aquest projecte vol convertir la Marina en un espai per a iots de luxe i compta amb el suport inicial dels grups municipals de Convergència i Unió i Partit Popular de Catalunya alhora que genera malestar entre diferents organitzacions ciutadanes que constitueixen la plataforma Defensem el Port Vell.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012


Ajuntament i veïns de Santa Coloma de Gramenet es mobilitzen per aconseguir el soterrament i l’allunyament dels nuclis habitats d’una línia de molt alta tensió que passarà prop dels barris de Can Franquesa i les Oliveres, per bé que ja està aprovada i només resten les expropiacions. Es tracta del primer tram de la línia de 400 kV entre Sentmenat i Sant Just Desvern, que és la primera d’aquestes característiques que penetrarà dins del Barcelonès i que estarà connectada amb la línia Sentmenat-Bescanó-Baixàs.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

Durant el 2012 la línia elèctrica de 400 kV Sentmenat-Baixàs avança amb l’inici de les obres del tram soterrat transfronterer entre Santa Llogaia i Baixàs i amb l’autorització i presentació del projecte executiu del tram central Bescanó-Santa Llogaia, després que es desestimessin les al•legacions que reclamaven el seu soterrament. L’Estat confia en que la línia sigui plenament operativa el 2014.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2012

A finals d’any encara no han estat resoltes les al•legacions presentades a la modificació del PGM per a la protecció del nucli antic del barri de Sant Andreu de Palomar, aprovat inicialment el desembre del 2011. Tot amb tot, a finals del mes de desembre transcendeix la noticia que l’Ajuntament ha acceptat la major part de les al•legacions però encara no es té una data per l’aprovació definitiva del pla.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el Pla especial urbanístic per implantar un centre de gestió de residus a Sant Jaume de Llierca que ha de permetre reduir la quantitat de residus que s’aporten a l’abocador de Beuda i allargar-ne la vida útil fins el 2022. L’Ajuntament de Sant Jaume proposa ubicar el centre dins el polígon industrial del Pla de Politger i no en sòl no urbanitzable.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 100 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem