Dimecres 1 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Urbanisme >

Sectors d'activitat econòmica

Sectors d'activitat econòmica
Planta de tractament de potassa de Súria Font: Agència Catalana de Notícies
Irene Navarro
Actualitzat a 23/12/2015

La primera fase del projecte Phoenix de l’empresa minera Iberpotash continua avançant. Alhora que Iberpotash acumula diversos recursos per presumptes delictes urbanístics, d’afectació als recursos naturals i prevaricació ambiental.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


S'aprova el Pla director urbanístic del Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, després que diverses sentències judicials obliguessin a tramitar-lo de nou. El Parc de l’Alba, on ja opera el Sincrotó, ha de convertir-se en una centralitat urbana de caràcter metropolità amb 1,5 milions de metres quadrats d’activitat econòmica, 4.600 habitatges i prop de 200 hectàrees de zona verda. Els comerciants i l’oposició critiquen la reserva de 12 hectàrees per a sòl comercial que podrien acollir un gran centre comercial per bé que l’Ajuntament proposa regular-ne els usos permesos.
[Continuar]
Actualitzat a 31/12/2013

S’inicien les obres prèvies de l’outlet que impulsa el grup Neinver a Viladecans i que preveu 150 botigues en un espai de 2,5 hectàrees. El centre comercial s’instal•larà al polígon d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, que inicialment havia d’acollir el Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Catalunya però on finalment es van modificar els seus usos per permetre-hi altres activitats industrials o de serveis. L’Ajuntament de Viladecans defensa el projecte per la creació de llocs de treball mentre les associacions de comerciants i alguns ajuntaments de l’entorn s’hi oposen per l’impacte sobre el comerç urbà.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2013


Iberpotash avança amb el projecte Phoenix, que preveu la inversió de 600 milions per reestructurar l'activitat minera al Bages. La companyia pretén augmentar i concentrar la seva producció a la mina i a la planta de tractament de potassa a Súria, reconvertir les instal•lacions associades a Sallent en una zona d’activitats logístiques i crear una nova plataforma ferroviària a Callús. Mentrestant ha de fer front a diversos recursos que l'insten a complir els permisos i a restaurar els runams salins.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

El polígon de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell, inicialment projectat per retornar el caràcter industrial i productiu de la ciutat, es consolida com a pol comercial metropolità especialitzat en el sector de la llar gràcies a les bones comunicacions i la presència d’Ikea, que obre les portes el desembre de 2012. Els comerciants del centre urbà temen que el nou polígon desplaci els clients cap a la perifèria mentre l’Ajuntament de Sabadell destaca els llocs de treball que es crearan. Entretant continua el debat sobre el trasllat de l’àrea d’oci nocturn de la Zona Hermètica a Sant Pau del Riu-sec.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2012

A finals del 2012 el nou centre de distribució internacional de Massimo Dutti que l’empresa gallega Inditex construeix a Tordera ja està finalitzat i operatiu. Acull també la nova seu social de Massimo Dutti, i en conjunt ocupa 21 hectàrees i pot suposar la creació de 500 nous llocs de treball directes i 200 d’indirectes. Aquest centre s’afegeix als que l’empresa té en funcionament als sectors Pla de Can Roquet (Tordera) i Serra de Vallplana (Palafolls), que ocupen unes 40 hectàrees.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


S’inicien les obres del complex logístic i comercial de l’empresa Mango a Lliçà d’Amunt que inclouen més de 30 hectàrees destinades a la distribució i un outlet, amb una inversió de 360 milions d'euros malgrat la crisi econòmica. El projecte, que havia generat fortes polèmiques, preveu també la creació d’una nova zona d’activitats terciàries, el trasllat de l’empresa Biokit i la cessió d’uns terrenys agrícoles propers al riu Tenes a l’Ajuntament.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


La suspensió de l’aprovació del POUM d’Òdena per part d’Urbanisme posa en dubte el polígon d’activitat econòmica de Can Morera, de 370 hectàrees, lligat al futur eix transversal ferroviari i promogut per la Zona Franca. El nou equip de govern de l’Ajuntament aposta per un projecte alternatiu, Gran Europa, vinculat a la logística al polígon de les Gavarreres, prop de l’aeròdrom d’Òdena.

[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

El juny de 2011 es dóna a conèixer la sentència del Tribunal Superior que dóna la raó a l’Ajuntament de la Llagosta i declara nul l’acord de la Comissió d’Urbanisme de 2006 d’aprovació definitiva del pla parcial urbanístic de Can Milans – Can Cuiàs nord que va permetre la implantació de l’empresa Valentine. La sentència fa servir els mateixos arguments que la de 2009 que considerava nul•la la requalificació dels terrenys de Can Milans de zona verda a sòl industrial. Resta pendent conèixer el dictamen del Tribunal Suprem al recurs de cassació interposat per l’Ajuntament de Montcada i l’empresa Valentine.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2011


L’any 2011, el Tribunal Suprem revoca la classificació com a sòl urbanitzable del polígon d’activitat econòmica Roses, que s’havia posat a la venda el 2010. El projecte s’havia iniciat el 1998, amb una modificació de sòl no urbanitzable en el planejament general vigent, i amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Roses i l’empresa Zodiac per aconseguir que s’instal•lés al municipi. El procés de transformació urbanística ha estat farcit d’incidències que han qüestionat des de l’oportunitat del lloc fins als acords del conveni, i ara l’Ajuntament de Roses i l’INCASÒL, promotors del projecte, han de buscar solucions per ajustar la sentència del Suprem a la realitat.

[Continuar]
 
Pàgina 1 de 6 (10 de 59 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem