Dimecres 30 de Novembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Urbanisme >

Creixements residencials

Creixements residencials
Actualitzat a 31/12/2014

El mes d’abril el Tribunal Suprem anul•la definitivament el Pla parcial de la Platja dels Muntanyans II a Torredembarra degut al risc d’inundabilitat de la zona. L’Ajuntament es mostra preocupat per la possible indemnització a l’empresa promotora i la plataforma Salvem Muntanyans reclama el desmantellament dels carrers i serveis existents i la integració de l’espai a l’EIN de la Platja de Torredembarra i Creixell.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2013

Durant el 2013 s’aproven diversos plans i projectes urbanístics al Delta de l’Ebre, als municipis de Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i Sant Carles de la Ràpita, amb la previsió de milers d’habitatges, uns anys després que les diverses figures de planejament territorial apostessin per restringir el creixement. També es presenta l’esborrany del Pla director de les edificacions agrícoles que estableix la protecció de construccions vinculades a l’activitat agrícola en sòl no urbanitzable.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

Cinc anys després de la seva urbanització i a causa de la crisi econòmica, al sector de Can Gambús de Sabadell només s’han edificat un 15% dels 3.285 habitatges previstos, de tal manera que prop de 100 hectàrees continuen buides. El PP denuncia els constants robatoris de coure i cablejat de l’enllumenat i dels semàfors i l’Ajuntament anuncia una intensificació de la vigilància.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2012

El novembre s’aprova inicialment la segona fase d’obres per al cobriment del barranc en el seu encreumanet amb el passeig de Miramar per a donar una solució provisional a les inundacions que pateix el barri de la Salut de la Salou. Mentrestant segueix la tramitació dels diferents projectes que han de permetre l’execució defintiva del projecte i es cerca finançament per afrontar el cost de l’obra. Entre els mesos d’octubre i novembre una delegació de Salou viatja a Moscou per a presentar els grans projectes del municipi i poder captar inversors i a Londres per a seguir potenciant el municipi com a destinació turística integral. En aquest marc, també a finals d’octubre, es presenta la proposta d’un nou port esportiu de luxe.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012


El febrer de 2012 s’inicien, després de 18 anys de tràmits, les obres del complex turístic i residencial Lago de Linya que se situa al voltant d’un petit nucli del municipi de Navès (Solsonès). El projecte, destinat sobretot a atraure públic del nord d’Europa, ocupa 53 hectàrees i preveu un centre de salut, un hotel de cinc estrelles, uns 50 habitatges estructurats en forma de vila rural, 30 bungalows i un centre d’esports, entre altres equipaments. L’empresa promotora confia en inaugurar el complex el 2015.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

A finals del 2011 la gran majoria de les 74 àrees residencials estratègiques previstes a Catalunya estan paralitzades. Només unes poques segueixen amb la tramitació urbanística, però sense calendari definit per iniciar les obres, i una d’elles preveu canviar el seu ús de residencial a industrial. Així mateix, altres grans projectes urbanístics, com l’Eixample Nord del Prat de Llobregat o l’Eixample Nord de Vilanova i la Geltrú, es veuen afectats per la paràlisi generalitzada dels sectors de transformació i creixement urbanístic catalans.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


A final de setembre una sentència obliga a declarar nul el projecte de reparcel•lació del Pla parcial del Castell, a Sentmenat, i a cancel•lar les inscripcions al Registre de la Propietat. L’Ajuntament busca una sortida que podria passar per anul•lar només les inscripcions dels habitatges i solars propietat del promotor i incrementar les zones verdes al voltant del Castell .
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

El març de 2011 l’Ajuntament de Sant Cugat aprova inicialment la modificació del PGM per a la reestructuració de les zones verdes a Valldoreix, Mirasol i la Floresta. Es pretén solucionar el problema econòmic generat per les demandes d’expropiació de propietaris de parcel•les classificades com a zona verda i la desclassificació de Can Busquets i Can Monmany per a incorporar-los al parc de Collserola. La modificació no és ben acollida per veïns de Valldoreix que temen un canvi del model de ciutat i una pèrdua de zona verda al centre del seu terme.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2011

A principi de juliol el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul•la el Pla parcial de la Platja dels Muntanyans II a Torredembarra degut al risc d’inundabilitat de la zona, fent cas al recurs de la Plataforma “Salvem els Muntanyans” contra la seva aprovació definitiva al 2006. Davant aquesta decisió, el govern de la Generalitat decideix presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem.
[Continuar]
Alfons Recio

Actualitzat a 31/12/2011

El gener de 2011 l’Ajuntament de Bellvei aprova inicialment la modificació puntual de les Normes subsidiàries de planejament per tal de crear un sector urbanitzable on desenvolupar un camp de golf i una urbanització de 225 habitatges, impulsat per l’empresa 9 Mar deu anys enrere. El projecte ja s’havia inclòs en la revisió de les Normes subsidiàries de l’any 2001, però la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona n’havia retallat l’abast territorial i havia exigit que el projecte fos tramitat a part, a través d’una modificació puntual de les Normes. Des del moment en què es fa públic el projecte, partits de l’oposició municipal així com entitats ecologistes s’hi oposen demanant-ne la retirada i presentant-hi al•legacions.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 100 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem