Dissabte 31 d ' Octubre de 2020
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Urbanisme. Equipaments >

Equipaments comercials

Equipaments comercials

Actualitzat a 31/12/2013

El Departament de Justícia presenta, l’octubre de 2013, el Pla director d’equipaments penitenciaris 2013-2020 per adaptar-se a l’estancament en el creixement de la població reclusa. El Pla aposta pel tancament de la presó Model l’any 2015, preveu la posada en marxa dels centres penitenciaris de Figueres (2014) i el Catllar (2015), descarta el projecte de centre penitenciari de preventius a la Zona Franca i no estableix cap data per a les presons projectades a Tàrrega i a Sant Joan Samora.
[Continuar]
Actualitzat a 31/12/2013

S’inicien les obres prèvies de l’outlet que impulsa el grup Neinver a Viladecans i que preveu 150 botigues en un espai de 2,5 hectàrees. El centre comercial s’instal•larà al polígon d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, que inicialment havia d’acollir el Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Catalunya però on finalment es van modificar els seus usos per permetre-hi altres activitats industrials o de serveis. L’Ajuntament de Viladecans defensa el projecte per la creació de llocs de treball mentre les associacions de comerciants i alguns ajuntaments de l’entorn s’hi oposen per l’impacte sobre el comerç urbà.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

El Corte Inglés paralitza la implantació del seu centre comercial de Mataró, que havia d’obrir el 2014, fins que es resolgui el litigi judicial interposat per la Plataforma Salvem Can Fàbregas, que s’havia oposat al trasllat d’una antiga farinera catalogada per encabir-hi l’equipament. L’Ajuntament de Mataró assegura que el grup empresarial manté el compromís d’instal•lar-se a la ciutat i presenta un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior que considera nul el pla urbanístic que donava cobertura al desmuntatge de la fàbrica.
[Continuar]
Oscar Carracedo

Actualitzat a 31/12/2011

El 22 de març de 2011, amb l’acte simbòlic de la col•locació de la primera pedra, comença a fer-se realitat la reforma del Mercat Central de Tarragona, tancat des de l’any 2007. El procés es va iniciar a l’any 2004 amb les primeres prospeccions arqueològiques. Durant aquest període el projecte executiu s’ha hagut d’adaptar i modificar a causa de les dificultats tècniques derivades de les troballes arqueològiques i de l’elevat cost de la primera proposta, que proposava fins a quatre plantes d’aparcament soterrat.
[Continuar]
Josep Ramon Mòdol

Actualitzat a 31/12/2011

El febrer de 2011 el futur del projecte de remodelació del Parc Territorial Alcalde Pons-Les Basses es veu complicat per la negativa de la Generalitat a donar el vist-i-plau al centre comercial que havia de servir per a poder finançar el conjunt de l’operació. El juny de 2011 la Paeria presenta un recurs contenciós contra la resolució del Govern.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

El 24 de març de 2011 s’inaugura el centre comercial Arenas i l’endemà mateix s’obre al públic. Les obres han estat aturades nou mesos a causa de les dificultats de finançament i l’encariment del pressupost d’execució, fins a gairebé el doble del pressupost inicial, de quasi 200 MEUR.
[Continuar]
Oscar Carracedo

Actualitzat a 31/12/2010

Amb la inauguració el dia 7 d’octubre de 2010 del nou El Corte Inglés de Tarragona, l’onzè al nostre país, culmina un llarg procés urbanístic molt complex que acaba amb les antigues Cases dels Mestres i dels Militars. La construcció del nou centre comercial està lligada a un conveni urbanístic entre la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona i ECISA que permetrà la construcció de la nova ciutat judicial i d’habitatge públic.
[Continuar]
Josep Ramon Mòdol

Actualitzat a 31/12/2010


El setembre de 2010, l’Ajuntament de Lleida i l’INCASÒL constitueixen el consorci urbanístic que ha de desenvolupar l’ARE SUR 8-9-23 a la ciutat de Lleida. El sector, que té una superfície de 61,4 ha i on es preveu construir 3.673 nous habitatges, també disposa de força espai per a usos comercials. El desenvolupament del sector coincideix en el temps amb una major permissivitat a l’obertura de centres comercials a la ciutat en la legislació catalana, anteriorment força restrictiva en aquest sentit.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2010

L’any 2010, el Parlament de Catalunya aprova el Decret llei d’ordenació dels equipaments comercials. Aquest decret regula el desplegament dels futurs grans establiments comercials d’acord amb els criteris de la normativa comunitària de prestació de serveis. El Decret substitueix la llei vigent a Catalunya des de l’any 2005, simplifica els tràmits administratius per a l’obertura de nous establiments i canvia els criteris d’implantació dels formats de venda.
[Continuar]
Pere Ponsatí-Carracedo Sotoca Arquitectura

Actualitzat a 31/12/2008

La construcció del centre lúdic i comercial que l’empresa Metrovacesa promociona a la plaça de braus de Les Arenes es troba fortament afectat per la crisi dels sectors immobiliari i financer. El projecte de Richard Rogers amb Alonso-Balaguer, caracteritzat per la diversitat d’usos del complex i per la seva singularitat tècnica i formal, conserva l’antiga façana de l’espai taurí coberta per una cúpula de més de 90 m.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 2 (10 de 14 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem