Dissabte 16 de Gener de 2021
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Urbanisme. Equipaments >

Equipaments socials

Equipaments socials
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2014


L’octubre de 2014, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya signen un document anomenat Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 on es dissenya un calendari i les alternatives escollides per tancar la presó Model. La solució pactada implicarà construir un centre obert i un per a preventius a la Zona Franca. L’Ajuntament no accepta la proposta de futura transformació urbana per al solar de la Model pactada el 2009 amb els veïns, que queda oberta a un futur procés participatiu.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014

El mes de juliol de 2014 s’inaugura oficialment el nou centre penitenciari de Figueres. A finals d’octubre ja acull 370 interns i la intenció del Govern és que el primer semestre del 2015 arribi als 800. Per la seva banda el centre penitenciari de Girona ja funciona com un centre obert mentre que a l’antiga presó de Figueres encara s’han de definir els usos.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011


Les dificultats pressupostàries provoquen un nou endarreriment en l’obertura del Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres malgrat que al llarg de 2011 es completa l’equipament del centre i s’executa el vial d’accés. Resten pendents també els accessos des de la sortida nord de l’AP-7. L’ajornament rep les protestes del sindicat CCOO que denuncia el malbaratament de recursos públics i retarda la conversió de les antigues presons de Figueres i Girona en un CEIP i un centre de règim obert respectivament.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

Finalitza la primera fase d’execució del Campus Diagonal-Besòs de la UPC, que estara plenament operatiu el 2013 i estarà especialitzat en enginyeria industrial. El projecte forma part de la transformació urbana dels sectors Diagonal Mar, Fòrum i Llevant. 
[Continuar]
Elisabet Sau - Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011


El Departament de Justícia replanteja el projecte de centre penitenciari de preventius de la Zona Franca en considerar-lo massa petit per acollir els 1.200 reclusos que estan previstos. Anteriorment ja havia indicat que, amb la crisi, es revisarien tots els equipaments penitenciaris. Un possible nou calendari apunta a finals de 2014 com a data d’inauguració del centre de preventius i del centre de règim obert. L’endarreriment de l’inici de les obres afecta els projectes de la Model i la Trinitat Vella.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011

Dues associacions que representen part de la comunitat magrebina de Salt presenten un projecte per aixecar una mesquita de 1.000 metres quadrats al polígon d’activitats econòmiques de Torremirona. L’Ajuntament s’oposa a permetre usos religiosos en un espai on es poden desenvolupar activitats industrials i terciàries i intenta buscar una alternativa.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2011

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Reus, format per CiU, refà el projecte urbanístic de l’antic Hospital de Sant Joan que pretén requalificar part del sector d’equipaments a residencial, comercial i zona verda. El març de 2011 s’havia aprovat inicialment la modificació del POUM amb l’abstenció de CiU. Mentrestant els serveis de l’antic hospital es traslladen al nou edifici ubicat a la zona del Tecnoparc, a Bellissens, inaugurat el juliol de 2010.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


El nou Govern de la Generalitat descarta el projecte de construcció del nou hospital Josep Trueta de Girona, que implicaria l’enderrocament de la part d’edifici hospitalari que ja s’ha aixecat, a causa de la situació de crisi econòmica. Els partits de l’oposició defensen la necessitat del nou Trueta a fi de millorar les condicions dels pacients i dels professionals i per tal que esdevingui, juntament amb el Campus de la Ciència, que s’edificarà al costat, un element d’impuls del sector biosanitari.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2010


L’any 2010 el Consell Executiu de la Generalitat autoritza la licitació de les obres de la presó de compliment de penes dels Plans. L’emplaçament d’aquest equipament penitenciari ja havia estat pactat cinc anys abans amb l’Ajuntament de Tàrrega i se’n preveia l’entrada en funcionament el 2009, però les disponibilitats pressupostàries del Departament de Justícia no han permès iniciar l’execució del projecte fins enguany. El nou centre acollirà part de la població reclusa de la presó Model de Barcelona, el tancament de la qual hauria de coincidir amb la inauguració dels Plans.
[Continuar]
Xavier Crehuet

Actualitzat a 31/12/2010


L’Ajuntament de Lleida tanca dues vegades la mesquita del carrer Nord per excés d’aforament. La comunitat musulmana descarta construir la nova mesquita al solar del polígon industrial el Segre, per manca d’espai, i valora diferents possibilitats, tot i que finalment s’ho repensa i decideix instal•lar-se provisionalment al polígon. El govern municipal, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), defensa aquesta ubicació de la infraestructura al polígon, però tota l’oposició municipal i altres entitats s’hi oposen.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 4 (10 de 36 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem