Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada >

Urbanisme. Equipaments

Urbanisme. Equipaments
Imatge virtual del Parc dels Barruets Font: Paeria
Elisabet Sau
Actualitzat a 13/5/2015

Els grups municipals del PSC i CiU defensen el projecte per la creació de llocs de treball mentre altres grups polítics i entitats el rebutgen al considerar que privatitzen un espai públic.
[Continuar]
Estació d'esquí i plans urbanístics de Baqueira Beret Mapa: Montse Ferrés
Actualitzat a 15/4/2015

L’estació es concentra a créixer dins el domini esquiable actual i a millorar les pistes situades en àrees amb condicions climatològiques adverses.
[Continuar]
Esquema de BCN World Elaboració: Moisès Jordi
Actualitzat a 2/2/2015

Després que Veremonte renunciï a comprar el sòl on es preveu BCN World el Govern català assumeix la gestió dels terrenys i avança en la redacció del Pla director urbanístic.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014

El Govern de la Generalitat tramita una llei específica per permetre el projecte elBullifoundation, un centre de promoció de la cultura gastronòmica vinculat a l’antic restaurant El Bulli, a la cala Montjoi, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Els defensors del projecte asseguren que contribuirà a promocionar la cuina catalana i la Costa Brava i els detractors discrepen de la seva localització dins d’un espai protegit. El mes de novembre l’Avantprojecte de Llei es troba a informació pública, pas previ a l’aprovació per part del Consell Executiu i a l’inici dels tràmits parlamentaris.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2014


L’octubre de 2014, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya signen un document anomenat Mapa penitenciari per a la Barcelona de 2017 on es dissenya un calendari i les alternatives escollides per tancar la presó Model. La solució pactada implicarà construir un centre obert i un per a preventius a la Zona Franca. L’Ajuntament no accepta la proposta de futura transformació urbana per al solar de la Model pactada el 2009 amb els veïns, que queda oberta a un futur procés participatiu.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014

El mes de juliol de 2014 s’inaugura oficialment el nou centre penitenciari de Figueres. A finals d’octubre ja acull 370 interns i la intenció del Govern és que el primer semestre del 2015 arribi als 800. Per la seva banda el centre penitenciari de Girona ja funciona com un centre obert mentre que a l’antiga presó de Figueres encara s’han de definir els usos.
[Continuar]

Actualitzat a 31/12/2013

El Departament de Justícia presenta, l’octubre de 2013, el Pla director d’equipaments penitenciaris 2013-2020 per adaptar-se a l’estancament en el creixement de la població reclusa. El Pla aposta pel tancament de la presó Model l’any 2015, preveu la posada en marxa dels centres penitenciaris de Figueres (2014) i el Catllar (2015), descarta el projecte de centre penitenciari de preventius a la Zona Franca i no estableix cap data per a les presons projectades a Tàrrega i a Sant Joan Samora.
[Continuar]
Actualitzat a 31/12/2013

S’inicien les obres prèvies de l’outlet que impulsa el grup Neinver a Viladecans i que preveu 150 botigues en un espai de 2,5 hectàrees. El centre comercial s’instal•larà al polígon d’activitat econòmica de Ca n’Alemany, que inicialment havia d’acollir el Parc Aeroespacial i de la Mobilitat de Catalunya però on finalment es van modificar els seus usos per permetre-hi altres activitats industrials o de serveis. L’Ajuntament de Viladecans defensa el projecte per la creació de llocs de treball mentre les associacions de comerciants i alguns ajuntaments de l’entorn s’hi oposen per l’impacte sobre el comerç urbà.
[Continuar]
Vista aèria dels terrenys de BCN World Font: www.bcnworld.com
Actualitzat a 31/12/2013

La modificació del marc legislatiu per a facilitar la implantació del complex de BCN Word, projecte recreatiu i de joc de 445 hectàrees que s’ha de construir al costat de Port Aventura (Vila-seca i Salou), segueix lentament la seva tramitació, que es veu complicada amb el possible bloqueig del CRT per part de l’Ajuntament de Salou, finalment superat al novembre mitjançant un acord d’inversions amb la Generalitat. Les dificultats en la tramitació de la Llei fan revisar el calendari de l’inici de les obres, que ara se situa en el primer semestre del 2014, tot i mantenir-se la previsió de la inauguració a l’estiu del 2016.
 [Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

El Corte Inglés paralitza la implantació del seu centre comercial de Mataró, que havia d’obrir el 2014, fins que es resolgui el litigi judicial interposat per la Plataforma Salvem Can Fàbregas, que s’havia oposat al trasllat d’una antiga farinera catalogada per encabir-hi l’equipament. L’Ajuntament de Mataró assegura que el grup empresarial manté el compromís d’instal•lar-se a la ciutat i presenta un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior que considera nul el pla urbanístic que donava cobertura al desmuntatge de la fàbrica.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 100 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem