Dijous 29 de Setembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Medi natural >

Sistemes fluvial i litoral

Sistemes fluvial i litoral

Moisès Jordi


Actualitzat a 31/12/2013

El Congrés aprova el Projecte de Llei de modificació de la Llei de costes que pretén dotar de més seguretat jurídica els propietaris de les edificacions de primera línia de mar ampliant el termini de les concessions, excloent determinats nuclis del domini públic marítimo-terrestre i rebaixant la servitud de protecció. Els canvis introduïts resolden, a favor dels propietaris, algunes situacions conflictives al litoral català, en especial a Castelló d’Empúries, Roses i Platja d’Aro.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013


Comença la descontaminació del pantà de Flix, nou anys després que un estudi mostrés una important acumulació de residus químics i radioactius a causa de l’activitat centenària de l’empresa Ercros. En paral•lel, es realitzen actuacions per millorar les infraestructures d’abastament d’aigua dels municipis situats riu avall per assegurar el subministrament en cas d’accident.
[Continuar]

Moisès Jordi


Actualitzat a 31/12/2012

El Consell de Ministres del Govern espanyol aprova el Projecte de Llei de modificació de la Llei de costes que pretén dotar de més seguretat jurídica els propietaris de les edificacions de primera línia de mar ampliant el termini de les concessions, excloent determinats nuclis del domini públic marítimo-terrestre i rebaixant la servitud de protecció. Els canvis introduïts resoldrien, a favor dels propietaris, algunes situacions conflictives al litoral català, en especial a Castelló d’Empúries, Roses i Platja d’Aro. A finals de 2012 s’iniciarà el tràmit parlamentari previ a l’aprovació definitiva.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2012

El novembre s’aprova inicialment la segona fase d’obres per al cobriment del barranc en el seu encreumanet amb el passeig de Miramar per a donar una solució provisional a les inundacions que pateix el barri de la Salut de la Salou. Mentrestant segueix la tramitació dels diferents projectes que han de permetre l’execució defintiva del projecte i es cerca finançament per afrontar el cost de l’obra. Entre els mesos d’octubre i novembre una delegació de Salou viatja a Moscou per a presentar els grans projectes del municipi i poder captar inversors i a Londres per a seguir potenciant el municipi com a destinació turística integral. En aquest marc, també a finals d’octubre, es presenta la proposta d’un nou port esportiu de luxe.
[Continuar]
Pere Ponsatí

Actualitzat a 31/12/2011

L’aplicació de la llei de costes amb la delimitació provisional de la zona de domini públic a la platja de s’Abanell de Blanes genera una forta polèmica entre la Direcció General de Costes per un costat, i els afectats, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat, per l’altre. La platja, en procés de regressió progressiva per l’acció dels temporals compta amb diversos càmpings sobre el seu front que es veuen afectats de ple per la delimitació. Les futures obres sobre el passeig marítim s’entreveuen com l’única solució per a la ciutat i la viabilitat econòmica de l’activitat turística de la zona.
[Continuar]
Xavier Sabaté - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2011

El març de 2011 l’Ajuntament de Martorell enllesteix les obres per dragar la llera del riu Anoia i crear uns talussos que evitin que es desbordi en episodis de pluges. Ho fa en contra de l’opinió dels grups de l’oposició dins el consistori, i també en contra de la posició de l’associació Martorell Viu, contraris a qualsevol intervenció que signifiqui una pèrdua de la naturalitat de l’espai fluvial. La polèmica entre els partidaris i els contraris de la canalització del riu es remunta a una sèrie d’aiguats que van tenir lloc durant el 2009 i el 2010 i que van provocar que l’Anoia inundés una zona d’aparcaments situats a la llera del riu.
[Continuar]
Anna Torres

Actualitzat a 31/12/2010

A mitjan any 2010, l’Estat prorroga un any el procés de delimitació del domini públic maritimoterrestre de la marina d’Empuriabrava. L’atermenament suposaria la imposició de sis metres de servitud pública de trànsit en aquest espai, cosa que afectaria uns 4.000 propietaris que hi tenen piscines, amarratges o fins els habitatges. Aquesta iniciativa havia generat una forta oposició per part dels propietaris, que es va fer evident per mitjà de nombroses manifestacions i al•legacions i també d’una resolució del Congrés que instava el Govern a paralitzar el procés.
[Continuar]
Xavier Sabaté-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2009

El pantà de Rialb frega el ple deu anys després de la seva inauguració. La construcció de l’embassament (amb una capacitat de 400 hm3) no va estar exempta d’entrebancs, com ara l’oposició al projecte dels habitants de Tiurana i Miralpeix, poblacions que van quedar negades pel pantà, o com els episodis de sequera de 2007 i 2008. Amb aquesta infraestructura ja en ple rendiment, la prioritat dels municipis de la zona és convertir el gegant hidràulic en un atractiu turístic. 
[Continuar]
Anna Torres

Actualitzat a 31/12/2009

L’estat de degradació del riu Ripoll al seu pas per Sabadell porta l’ADENC a promoure un projecte de recuperació ecològica sota el lema “Fes reviure el Ripoll”. El projecte pretén restaurar ecològicament en un termini de dos anys el tram del riu Ripoll de l’ermita de Sant Vicenç de Jonqueres i el molí de l’Amat. Es proposa eliminar les masses de vegetació al•lòctona i substituir-les per espècies de ribera pròpies de la zona, així com corregir la geomorfologia del riu en alguns punts i promoure l’educació ambiental. A final de gener de 2009 l’ACA concedeix una subvenció per al 70% del projecte i se’n comença l’execució amb un ampli suport social.
[Continuar]
Jordi Romero i Pol Huguet - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2009

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí presenta l’octubre de 2009 un esborrany d’ordre ministerial per crear la reserva marina d’interès pesquer de les illes Formigues, que abraçaria més de 3.000 ha davant la costa de Platja d’Aro, Palamós i Palafrugell, al Baix Empordà. Els ajuntaments involucrats, els pescadors i alguns grups ecologistes es mostren favorables a la reserva, mentre que els sectors nàutic i de la pesca recreativa s’hi oposen frontalment.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 5 (10 de 46 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem