Dimecres 7 de Desembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Medi natural >

Espais oberts

Espais oberts
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

El març de 2011 l’Ajuntament de Sant Cugat aprova inicialment la modificació del PGM per a la reestructuració de les zones verdes a Valldoreix, Mirasol i la Floresta. Es pretén solucionar el problema econòmic generat per les demandes d’expropiació de propietaris de parcel•les classificades com a zona verda i la desclassificació de Can Busquets i Can Monmany per a incorporar-los al parc de Collserola. La modificació no és ben acollida per veïns de Valldoreix que temen un canvi del model de ciutat i una pèrdua de zona verda al centre del seu terme.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2011

A la vall de Tost, al municipi de la Ribera d’Urgellet, existeixen dues pedreres en funcionament. La possibilitat que s’instal•li una tercera, al sector de la Bastida, amb una extensió potencial d’unes 600 hectàrees dedicada a l’extracció de guix, juntament amb altres projectes com l’ampliació de les pedreres existents o la construcció d’un abocador de runa, generen una important mobilització contrària dels habitants de la vall.
[Continuar]
Josep Ramon Mòdol

Actualitzat a 31/12/2011

El febrer de 2011 el futur del projecte de remodelació del Parc Territorial Alcalde Pons-Les Basses es veu complicat per la negativa de la Generalitat a donar el vist-i-plau al centre comercial que havia de servir per a poder finançar el conjunt de l’operació. El juny de 2011 la Paeria presenta un recurs contenciós contra la resolució del Govern.
[Continuar]
Marc Sogues

Actualitzat a 31/12/2010

A mitjan octubre, la Generalitat inclou Torre Negra dins el Parc Natural de Collserola i, uns dies més tard, l’Ajuntament de Sant Cugat aprova una modificació puntual del PGM que classifica l’espai com a sòl no urbanitzable ordinari i que inclou una proposta de traçat per a la ronda Sud. Mentrestant, els dos projectes urbanístics presentats romanen aturats perquè l’Ajuntament es nega a fer-ne l’aprovació provisional, decisió a què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó.
[Continuar]
Anna Torres

Actualitzat a 31/12/2010

A final de 2010 la muntanya de Montjuïc no disposa encara del pla director que permeti ordenar la zona, si bé es presenten unes bases d’actuació que proposen limitar l’obertura de nous equipaments i prioritzar-hi l’element vegetal. Algunes entitats consideren que no s’han incorporat els seus suggeriments i discrepen de la futura ubicació d’un centre d’acollida d’animals de companyia.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2010


El maig de 2010 s’inaugura el parc forestal i periurbà de la Bastida, de 8,5 ha, que esdevé un espai de transició entre la zona urbana de Santa Coloma de Gramenet i el Parc de la Serralada de Marina. A la part més propera al barri de la Riera Alta s’hi preveu desenvolupar una àrea residencial estratègica, que inicialment es preveia de 8 ha i 537 pisos, però que després dels efectes d’un moviment opositor es redueix a 2 ha i 160 pisos. Aquest fet permet que la resta de l’espai pugui esdevenir parc.
[Continuar]
Pol Huguet-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2010


El maig de 2010 s’aprova el pla urbanístic que ha de permetre l’ampliació de la pedrera de Can Margarit, al municipi de Bigues i Riells (Vallès Occidental). La plataforma Salvem Bigues i Riells i ERC es continuen oposant a la pedrera i confien que no obtingui els últims permisos de la Generalitat, tot i que PSC i ICV (que també s’hi havien oposat) defensen que se n’ha reduït l’extensió a la meitat del que havia proposat CiU en la legislatura anterior i que l’empresa renuncia a construir el polígon industrial previst a Can Margarit. Aquest acord arriba després de dues dècades de conflictes, enfrontaments, acusacions i denúncies entre partidaris i detractors de la nova pedrera.

[Continuar]
Marta Casas

Actualitzat a 31/12/2009

L’Ajuntament de Susqueda, l’empresa Fecsa-Endesa i la plataforma Salvem Susqueda es posicionen en contra de la construcció d’una pedrera concedida al paratge de Can Ravionet, a 2.000 m del pantà de Susqueda i aproximadament a 200 m de zones habitades. S’adverteix de les conseqüències directes contra el medi natural, la salut i el benestar de la població.
[Continuar]
Pere Ponsatí

Actualitzat a 31/12/2010

La Direcció General d’Urbanisme presenta l’esborrany del pla director que regularà les edificacions agrícoles de les Terres de l’Ebre. La redacció del pla neix de la necessitat del territori de normativitzar homogèniament i específica unes edificacions que, sota la llicència d’obres de cobert agropecuari, sovint acaben esdevenint habitatges il•legals en sòl no urbanitzable.
[Continuar]
Pol Huguet - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2010

A principi de 2010 el conseller de Política Territorial i Obres Públiques accepta un recurs d’alçada, presentat per una empresa extractiva, contra una modificació urbanística que prohibia l’obertura de noves pedreres a la Garriga d’Empordà, un espai agroforestal al municipi de Llers (Alt Empordà). L’Ajuntament de Vilanant i entitats ecologistes hi interposen un recurs contenciós al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així, després de sis anys des de l’inici del conflicte entre partidaris i detractors de les pedreres i, després que el 2008 s’hagués aprovat protegir la Garriga d’Empordà, la ferida es torna a obrir.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 6 (10 de 55 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem