Dimecres 1 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada >

Medi natural

Medi natural
Capçaleres_Ter_Mapa
Irene Navarro
Actualitzat a 20/12/2015

El 22 de setembre de 2015 el Govern declara l’espai d’interès natural de les Capçaleres el Ter i del Freser com a Parc Natural.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014

El Govern de la Generalitat tramita una llei específica per permetre el projecte elBullifoundation, un centre de promoció de la cultura gastronòmica vinculat a l’antic restaurant El Bulli, a la cala Montjoi, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Els defensors del projecte asseguren que contribuirà a promocionar la cuina catalana i la Costa Brava i els detractors discrepen de la seva localització dins d’un espai protegit. El mes de novembre l’Avantprojecte de Llei es troba a informació pública, pas previ a l’aprovació per part del Consell Executiu i a l’inici dels tràmits parlamentaris.
[Continuar]

Moisès Jordi


Actualitzat a 31/12/2013

El Congrés aprova el Projecte de Llei de modificació de la Llei de costes que pretén dotar de més seguretat jurídica els propietaris de les edificacions de primera línia de mar ampliant el termini de les concessions, excloent determinats nuclis del domini públic marítimo-terrestre i rebaixant la servitud de protecció. Els canvis introduïts resolden, a favor dels propietaris, algunes situacions conflictives al litoral català, en especial a Castelló d’Empúries, Roses i Platja d’Aro.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013


Comença la descontaminació del pantà de Flix, nou anys després que un estudi mostrés una important acumulació de residus químics i radioactius a causa de l’activitat centenària de l’empresa Ercros. En paral•lel, es realitzen actuacions per millorar les infraestructures d’abastament d’aigua dels municipis situats riu avall per assegurar el subministrament en cas d’accident.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2012

L’any 2012 el Departament de Territori i Sostenbilitat anuncia l’inici de negociacions per ampliar la zona protegida del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici amb la inclusió dels terrenys públics i privats d’ajuntaments i propietaris que estiguin d’acord en formar-hi part. D’aquesta manera espera aconseguir el consens necessari per a dibuixar una nova proposta de delimitació que, de moment, porta més de 10 anys aturada i que ha de permetre superar les 15.000 hectàrees i adequar-se així a la normativa europea i espanyola.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012


L’Ajuntament de Barcelona escull 22 treballs com a punt de partida del projecte Portes de Collserola que té com a objectiu entrellaçar el teixit urbà de la ciutat amb els espais naturals de la serra de Collserola a partir de 16 portes que actuïn com a corredors verds. Es proposen actuacions diverses com la millora d’hàbitats, la creació d’horts urbans, la connexió entre els espais verds situats a banda i banda de la ronda de Dalt o el foment del transport públic per accedir a la serra.
[Continuar]

Moisès Jordi


Actualitzat a 31/12/2012

El Consell de Ministres del Govern espanyol aprova el Projecte de Llei de modificació de la Llei de costes que pretén dotar de més seguretat jurídica els propietaris de les edificacions de primera línia de mar ampliant el termini de les concessions, excloent determinats nuclis del domini públic marítimo-terrestre i rebaixant la servitud de protecció. Els canvis introduïts resoldrien, a favor dels propietaris, algunes situacions conflictives al litoral català, en especial a Castelló d’Empúries, Roses i Platja d’Aro. A finals de 2012 s’iniciarà el tràmit parlamentari previ a l’aprovació definitiva.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2012

El novembre s’aprova inicialment la segona fase d’obres per al cobriment del barranc en el seu encreumanet amb el passeig de Miramar per a donar una solució provisional a les inundacions que pateix el barri de la Salut de la Salou. Mentrestant segueix la tramitació dels diferents projectes que han de permetre l’execució defintiva del projecte i es cerca finançament per afrontar el cost de l’obra. Entre els mesos d’octubre i novembre una delegació de Salou viatja a Moscou per a presentar els grans projectes del municipi i poder captar inversors i a Londres per a seguir potenciant el municipi com a destinació turística integral. En aquest marc, també a finals d’octubre, es presenta la proposta d’un nou port esportiu de luxe.
[Continuar]
Montserrat Mercadé

Actualitzat a 31/12/2011

El març de 2011 l’Ajuntament de Sant Cugat aprova inicialment la modificació del PGM per a la reestructuració de les zones verdes a Valldoreix, Mirasol i la Floresta. Es pretén solucionar el problema econòmic generat per les demandes d’expropiació de propietaris de parcel•les classificades com a zona verda i la desclassificació de Can Busquets i Can Monmany per a incorporar-los al parc de Collserola. La modificació no és ben acollida per veïns de Valldoreix que temen un canvi del model de ciutat i una pèrdua de zona verda al centre del seu terme.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


El setembre de 2011 l’Ajuntament de Barcelona presenta el projecte Portes de Collserola que pretén obrir la ciutat a la muntanya a partir de la definició de 16 portes que han de permetre entrellaçar el teixit urbà i els espais naturals. El termini de presentació dels equips participants i la remuneració econòmica per als equips seleccionats per a la segona fase provoca la polèmica en l’acte de presentació, amb el que l’Ajuntament decideix perllongar el termini fins el 8 de novembre tot i que no modifica la dotació econòmica. Així mateix, l’èxit de licitadors als concursos obliga a allargar el procés de selecció dels equips fins la segona meitat de desembre.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 95 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem