Dimecres 30 de Novembre de 2022
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Gestió ambiental >

Contaminació

Contaminació
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013


Comença la descontaminació del pantà de Flix, nou anys després que un estudi mostrés una important acumulació de residus químics i radioactius a causa de l’activitat centenària de l’empresa Ercros. En paral•lel, es realitzen actuacions per millorar les infraestructures d’abastament d’aigua dels municipis situats riu avall per assegurar el subministrament en cas d’accident.
[Continuar]
Marc Sogues

Actualitzat a 31/12/2010

Les concentracions de diòxid de nitrogen continuen augmentant i sobrepassen els límits establerts en més de la meitat de les estacions de mesurament, amb la qual cosa la Unió Europea amenaça amb sancions. Al final de l’any Convergència i Unió (CiU), que s’havia mostrat contrària a la mesura de limitar la velocitat a 80 km/h als accessos a Barcelona amb la finalitat de reduir la contaminació, guanya les eleccions i anuncia que la suprimirà.
[Continuar]
Marc Sogues-Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


S’aprova el nou Pla de millora de la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona que aposta per incentivar la renovació dels vehicles més contaminants i enterra definitivament la mesura dels 80 km/h als accessos a la capital catalana. Una de les mesures proposades és la delimitació, per part dels ajuntaments, de les Zones Urbanes d’Atmosfera Protegida en les quals només podran circular els vehicles menys contaminants.
[Continuar]
Jordi Romero - X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2010

El juny de 2010 la cimentera Lafarge inicia la crema de llots de depuradora com a combustible alternatiu del coc de petroli. El Departament de Medi Ambient i habitatge ho havia avalat al considerar que aquest combustible no afecta la salut de les persones i que, a més, disminueix les emissions de CO2 d’acord amb l’estratègia del canvi climàtic aprovada pel govern. Entitats veïnals i ecologistes alerten dels impactes sobre la salut de la crema d’aquests llots.
[Continuar]
Marta Casas

Actualitzat a 31/12/2009

La compatibilitat entre l’activitat de l’oci nocturn i el descans dels veïns és un problema de difícil solució a tot arreu, i des de fa uns anys, també a Tarragona. Des de la Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals s’obre el debat sobre l’ampliació d’horaris de tancament de locals d’oci nocturn. Paral•lelament es crea la Plataforma d’Oci Nocturn de Tarragona Centre amb l’objectiu de normalitzar i actualitzar les llicències dels establiments i, a partir d’aquí, comença un diàleg amb l’Ajuntament. Tanmateix, a final d’any una nova directiva europea de serveis deroga, amb algunes excepcions, l’actual ordenança municipal i totes les normatives d’àmbit municipal.
[Continuar]
Marc Sogues

Actualitzat a 31/12/2009

A mitjan gener entra en funcionament el sistema de regulació variable de la velocitat a la C-31 i a la C-32. Diversos representants del PSC es pronuncien en contra de la mesura, mentre que el conseller d’Interior i el Servei Català de Trànsit la defensen. CiU i C’s presenten al Parlament dues mocions per retirar la limitació de velocitat, però les dues són rebutjades gràcies als vots del tripartit. Poc després, el DMAH presenta un informe de seguiment de les mesures del Pla d’actuació que demostra la reducció de les emissions del trànsit. A mitjan juny, el Congrés espanyol aprova que la superació dels 80 km/h als accessos a Barcelona deixi de comportar la pèrdua de punts.
[Continuar]
Arnau Urgell

Actualitzat a 31/12/2009

El gener de 2009 s’evacuen d’urgència 46 habitatges del barri de l’Estació de Sallent que s’enfonsaven, ja que s’havien construït a al damunt d’una antiga mina de sal. El mes de març, i després de catorze anys de negociacions, se signa l’acord per compensar econòmicament els afectats. Per altra banda, continuen els vessaments del col•lector de salmorra: entre l’estiu de 2008 i de 2009 se’n produeixen un mínim d’onze. Malgrat que el DMAH es compromet a construir-ne un de nou en el tram Abrera-Cardona, la mesura no es concreta. Anteriorment el focus de la polèmica s’havia centrat en el trasllat de la línia elèctrica que limita el creixement del runam del Cogulló.
[Continuar]
Anna Torres

Actualitzat a 31/12/2009

El 28 d’abril de 2009 el forn de la cimentera Cemex deixa de funcionar a causa de la difícil situació econòmica i de l’enduriment de les condicions ambientals imposades a l’empresa. Des que el febrer del 2008 la Generalitat concedeix l’autorització ambiental a la cimentera Cemex, es succeeixen diverses mobilitzacions contràries que consideren que l’autorització no és prou estricta en la regulació de les emissions de partícules de pols. Al setembre es produeix una fuita de pols a la fàbrica que comporta que l’AVT, l’APMA i l’Ajuntament reclamin sancions i convoquin noves manifestacions. Finalment, la DGQA obre un expedient sancionador a l’empresa.
[Continuar]
Xavier Basora-X3 Estudis Ambientals

Actualitzat a 31/12/2008

La tramitació del projecte de descontaminació dels residus dipositats al pantà de Flix segueix avançant. Al final de març, la societat estatal Acuamed n’adjudica les obres per un valor de 155 MEUR. Es preveu començar-les al maig, però es tornen a endarrerir perquè abans es volen construir els pous d’emergència de Campredó que haurien d’abastir la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona en cas de contaminació greu de l’Ebre durant la neteja del pantà. Paral•lelament, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació aprova un pla per afrontar qualsevol incident que es pogués produir durant el procés de neteja de l’embassament.
[Continuar]
Marta Casas

Actualitzat a 31/12/2008

A la comarca d’Osona és on hi ha una de les cabanes porcines més importants de l’Estat espanyol. Durant les últimes dècades aquest fet ha generat un excés de purins amb la consegüent contaminació per nitrats de les aigües subterrànies. Com a solució a aquesta problemàtica s’han construït plantes de tractament d’aquests residus ramaders. Tot i així, el debat públic continua obert a la recerca de noves solucions.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 3 (10 de 29 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem