Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Gestió ambiental >

Producció i transport d'energia

Producció i transport d'energia
Infografia sobre la fracturació hidràulica Font: www.sciencenews.org
Elisabet Sau
Actualitzat a 31/12/2015

El 2015 el Tribunal Constitucional va aixecar provisionalment la suspensió sobre la normativa relacionada amb la denegació dels permisos per a la prospecció amb la tècnica de fractura hidràulica per motius urbanístics aprovada per la Generalitat.
[Continuar]
Vista general de la central tèrmica de Cubelles Foto: Agència Catalana de Notícies
Elisabet Sau
Actualitzat a 23/12/2015

Arriba l’autorització definitiva per tancar la tèrmica de Cubelles. Els veïns es mobilitzen per salvar la xemeneia que consideren un element arquitectònic emblemàtic. L’Ajuntament pressiona per un canvi d’usos del sòl per evitar una nova central al seu municipi.
[Continuar]
MAT 2015
Actualitzat a 31/3/2015

A principis de 2015 la línia elèctrica transfronterera entre Sentmenat, Bescanó i Baixàs entra en període de proves mentre les subestacions avancen a un ritme lent.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


Endesa inicia els tràmits per desmantellar la central tèrmica de Cubelles, inaugurada el 1979 i que des del 2010 només estava operativa en situacions d’emergència. La companyia no descarta la seva substitució per una central tèrmica de cicle combinat, com s’havia projectat el 2004, però la crisi econòmica fan que aquesta opció no es plantegi a curt termini. L’Ajuntament de Cubelles defensa l’eliminació de l’activitat energètica de la zona i vol impulsar-hi un cicle formatiu sobre energies renovables.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


La crisi d’Ucraïna torna a posar a primera plana el projecte de gasoducte transfronterer Midcat, per la Jonquera, ja que pot contribuir a reduir la dependència energètica de la Unió Europea envers Rússia. El tram català es troba aturat des de 2012 a Hostalric a causa de la decisió de l’Estat francès de renunciar a la connexió transfronterera per Catalunya. Al maig la Unió Europea obre una convocatòria d’ajuts per projectes d’interconnexió elèctrica a la que els estats espanyols i francès es podrien acollir per reactivar el gasoducte.
[Continuar]

Actualitzat a 31/12/2013

Després de nombroses modificacions en el traçat, Red Eléctrica inicia durant el 2013 les obres dels tram de la MAT entre Bescanó i Baixàs i només manca per començar el ramal de Riudarenes. Mentrestant les obres segueixen en el tram soterrat transfronterer i ja estan enllestides entre Sentmenat i Bescanó. L’Estat confia que la línia sigui plenament operativa el 2015.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2013


Les sol·licituds d'investigació per detectar recursos energètics al subsòl obren el debat sobre la tècnica de la fractura hidràulica, o fracking, una tècnica que genera risc de contaminació de l'aigua i els aqüífers.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013

Catalunya disposa, a principis de 2013, de 42 parcs eòlics en funcionament després d’una dècada de creixement exponencial. Tanmateix, la moratòria a les primes a les energies renovables i un nou impost a la generació elèctrica poden comportar, segons el sector, la paralització en la construcció de noves centrals. Al llarg del 2012 el Govern català aprova el Pla de l’energia –que preveu arribar als 5.153 MW eòlics- i les Zones de Desenvolupament Prioritari de l’Energia Eòlica –per bé que n’exclou l’Alt Empordà-.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

Endesa inicia, el novembre de 2012, l’enderroc parcial de la central tèrmica de Sant Adrià de Besòs, tot i que es conservaran les tres xemeneies de 200 metres d’alçada, tal com es va acordar en una consulta ciutadana celebrada el 2007. Mentrestant l’Ajuntament de Sant Adrià i Barcelona Regional estudien els usos futurs d’aquestes instal•lacions i de la resta de la façana marítima de Sant Adrià de Besòs. La Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies lamenta la pèrdua de valor patrimonial que comportarà l’enderroc parcial i alerta que es vol fer un ús residencial extensiu de l’entorn de la central tèrmica.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012


Ajuntament i veïns de Santa Coloma de Gramenet es mobilitzen per aconseguir el soterrament i l’allunyament dels nuclis habitats d’una línia de molt alta tensió que passarà prop dels barris de Can Franquesa i les Oliveres, per bé que ja està aprovada i només resten les expropiacions. Es tracta del primer tram de la línia de 400 kV entre Sentmenat i Sant Just Desvern, que és la primera d’aquestes característiques que penetrarà dins del Barcelonès i que estarà connectada amb la línia Sentmenat-Bescanó-Baixàs.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 100 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem