Diumenge 11 d ' Abril de 2021
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada > Gestió ambiental >

Gestió de residus

Gestió de residus
Planta de tractament de potassa de Súria Font: Agència Catalana de Notícies
Irene Navarro
Actualitzat a 23/12/2015

La primera fase del projecte Phoenix de l’empresa minera Iberpotash continua avançant. Alhora que Iberpotash acumula diversos recursos per presumptes delictes urbanístics, d’afectació als recursos naturals i prevaricació ambiental.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013


Comença la descontaminació del pantà de Flix, nou anys després que un estudi mostrés una important acumulació de residus químics i radioactius a causa de l’activitat centenària de l’empresa Ercros. En paral•lel, es realitzen actuacions per millorar les infraestructures d’abastament d’aigua dels municipis situats riu avall per assegurar el subministrament en cas d’accident.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013

El Departament de Territori i Sostenibilitat no atorga l’autorització al projecte d’abocador de bales de residus d’ecoparc en una antiga argilera de Sant Mateu de Bages. L’abocador havia generat un intens debat a tota la comarca, però especialment a Callús a causa de la proximitat de la instal•lació.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2013

El juliol de 2013 el Consell Comarcal de la Garrotxa aprova provisionalment el Pla especial urbanístic per implantar un centre de gestió de residus a Sant Jaume de Llierca -promogut pel Consell Comarcal de la Garrotxa-, que ha de permetre reduir la quantitat de residus que s’aporten a l’abocador de Beuda i allargar-ne la vida útil fins el 2022. Tanmateix, a final d’any la Generalitat reconeix que la planta no és urgent a causa del descens de la producció de residus.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 21/5/2012

El Govern català estudia el trasllat dels residus de la Cerdanya a Andorra un cop el Congrés dels Diputats ratifiqui el conveni que possibilita l’exportació de residus cap al país pirinenc. Andorra disposa, des del 2007, d’una incineradora infrautilitzada i la Cerdanya es troba amb el problema de la saturació de l’abocador comarcal de Bellver.

[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2012

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el Pla especial urbanístic per implantar un centre de gestió de residus a Sant Jaume de Llierca que ha de permetre reduir la quantitat de residus que s’aporten a l’abocador de Beuda i allargar-ne la vida útil fins el 2022. L’Ajuntament de Sant Jaume proposa ubicar el centre dins el polígon industrial del Pla de Politger i no en sòl no urbanitzable.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


El projecte per fer un abocador de bales de residus d’ecoparc en una antiga argilera de Sant Mateu de Bages genera un intens debat a tota la comarca, però especialment a Callús a causa de proximitat de la instal•lació. L’Ajuntament de Callús presenta al•legacions però no s’hi oposa, Salvem Callús el rebutja pels impactes ambientals i el Consell Comarcal considera que és innecessari.
[Continuar]
Néstor Cabañas

Actualitzat a 31/12/2011

La proposta d’un nou abocador a l’argilera Almar, prop de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès, provoca un important rebuig per part del veïns així com l’oposició dels ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat. Finalment el projecte es retira. Paral•lelament a l’antic abocador del municipi, el de Can Planas, es decideix realitzar un nou estudi per a la seva descontaminació després que l’anterior, lligat al desenvolupament urbanístic de la Plana del Castell, va ser aturat al 2010 per les mancances a l’avaluació ambiental.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2011


El febrer de 2011 l’Ajuntament d’Argençola retira, pocs mesos després de concedir-la, la declaració d’utilitat pública d’un abocador de residus d’ecoparc entre els nuclis de Porquerisses i Albarell. El nou govern municipal sorgit de les eleccions del mes de maig reafirma el seu rebuig al projecte.


[Continuar]
Alfons Recio

Actualitzat a 31/12/2010

El setembre de 2010 el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar inaugura l’Ecoparc 4 als Hostalets de Pierola, el qual inicia l’activitat en fase de proves. Anualment, l’Ecoparc ha de gestionar 400.000 T de fracció resta i 75.000 de fracció orgànica de residus municipals procedents de l’àrea metropolitana de Barecelona, el nord del Baix Llobregat i el sud de l’Anoia. 
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 6 (10 de 55 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem