Dimecres 8 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
Portada >

Gestió ambiental

Gestió ambiental
Infografia sobre la fracturació hidràulica Font: www.sciencenews.org
Elisabet Sau
Actualitzat a 31/12/2015

El 2015 el Tribunal Constitucional va aixecar provisionalment la suspensió sobre la normativa relacionada amb la denegació dels permisos per a la prospecció amb la tècnica de fractura hidràulica per motius urbanístics aprovada per la Generalitat.
[Continuar]
Planta de tractament de potassa de Súria Font: Agència Catalana de Notícies
Irene Navarro
Actualitzat a 23/12/2015

La primera fase del projecte Phoenix de l’empresa minera Iberpotash continua avançant. Alhora que Iberpotash acumula diversos recursos per presumptes delictes urbanístics, d’afectació als recursos naturals i prevaricació ambiental.
[Continuar]
Vista general de la central tèrmica de Cubelles Foto: Agència Catalana de Notícies
Elisabet Sau
Actualitzat a 23/12/2015

Arriba l’autorització definitiva per tancar la tèrmica de Cubelles. Els veïns es mobilitzen per salvar la xemeneia que consideren un element arquitectònic emblemàtic. L’Ajuntament pressiona per un canvi d’usos del sòl per evitar una nova central al seu municipi.
[Continuar]
MAT 2015
Actualitzat a 31/3/2015

A principis de 2015 la línia elèctrica transfronterera entre Sentmenat, Bescanó i Baixàs entra en període de proves mentre les subestacions avancen a un ritme lent.
[Continuar]
Canal Segarra-Garrigues i zones d'especial protecció d'aus Mapa: Montse Ferrés
Actualitzat a 22/10/2014

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible defensa una diversificació del canal cap a altres usos mentre el el DARP impulsa projectes per a millorar-ne l’aprofitament agrícola.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


Endesa inicia els tràmits per desmantellar la central tèrmica de Cubelles, inaugurada el 1979 i que des del 2010 només estava operativa en situacions d’emergència. La companyia no descarta la seva substitució per una central tèrmica de cicle combinat, com s’havia projectat el 2004, però la crisi econòmica fan que aquesta opció no es plantegi a curt termini. L’Ajuntament de Cubelles defensa l’eliminació de l’activitat energètica de la zona i vol impulsar-hi un cicle formatiu sobre energies renovables.
[Continuar]
Moisès Jordi

Actualitzat a 31/12/2014


La crisi d’Ucraïna torna a posar a primera plana el projecte de gasoducte transfronterer Midcat, per la Jonquera, ja que pot contribuir a reduir la dependència energètica de la Unió Europea envers Rússia. El tram català es troba aturat des de 2012 a Hostalric a causa de la decisió de l’Estat francès de renunciar a la connexió transfronterera per Catalunya. Al maig la Unió Europea obre una convocatòria d’ajuts per projectes d’interconnexió elèctrica a la que els estats espanyols i francès es podrien acollir per reactivar el gasoducte.
[Continuar]

Actualitzat a 1/9/2013

El Govern de la Generalitat encarrega un informe al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible sobre el futur del canal Segarra-Garrigues en un moment de certa preocupació per la baixa adhesió dels propietaris de les zones regables. A final de 2013 únicament s’aprofiten 3.000 de les 12.000 hectàrees preparades per regar.
[Continuar]

Actualitzat a 31/12/2013

Després de nombroses modificacions en el traçat, Red Eléctrica inicia durant el 2013 les obres dels tram de la MAT entre Bescanó i Baixàs i només manca per començar el ramal de Riudarenes. Mentrestant les obres segueixen en el tram soterrat transfronterer i ja estan enllestides entre Sentmenat i Bescanó. L’Estat confia que la línia sigui plenament operativa el 2015.
[Continuar]
Elisabet Sau

Actualitzat a 31/12/2013


Les sol·licituds d'investigació per detectar recursos energètics al subsòl obren el debat sobre la tècnica de la fractura hidràulica, o fracking, una tècnica que genera risc de contaminació de l'aigua i els aqüífers.
[Continuar]
 
Pàgina 1 de 10 (10 de 97 Resultats)
 
 
Actualitat territorial

Cerca per comarques

Documentació territorial
Destaquem